Hogy kell helyesen vágtázni?
2 és fél hónapja lovagolok (és nagyon szeretek☺)legutóbbi alkalomnál beindult vágátba a ló fenn próbáltam maradni már a nyakánál kapaszkodtam és már nem birtam és ugy voltam vele : "Jól van mostmár mind1 lekell esni egyszer a lóról".
És elengedtem a nyakát és leestem ☺
Aztán rá 5 percre megint beindult de most szorítottam erősen a lovat és fogtam jó erősen a kantárt, de most se volt olyan jó mert most sokkal, de sokkal gyorsabban futott és szerencsére fennmaradtam de a nyakára csúsztam☺, de végülis megdícsért miatta az oktató, hogy fennmaradtam és hogy megfogadtam a tanácsát.
Aztán rá 10 percre megint beindult vágtába, de most azért mert előtte egy nagy ló (hucul lovon ülök) elment vágtába és utánna akart menni és ő is beindult ,de most visszatartotta az oktató és szerencsére most is fenn maradtam......na igen ez a tröténetem.....
És arra lennék kiváncsi, hogy, ha esetleg az elkövetkezendőkben beindulna vágtába (ugyhogy én még nem is tanultam) akkor hogy csináljam helyesen, hogy maradjak fenn a lovon, hogy irányítsam jól, kantárt hogy fogjam....stb.?? Köszönöm előre a válaszokat!☺
kérd meg az oktatót, hogy tanitson meg vágtázni (célszerű futószáron)
és ha nem tudsz vágtázni, akkor el se kellett volna engedni, max ha egyedül vagytok, vagy az óra végén az irányítás megtanulása miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!