Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kezdtetek már el 20 évesen...

Kezdtetek már el 20 évesen vagy később földharc alapú harcművészetet?

Figyelt kérdés

A kérdésem ugye azt szokták mondani hogy idősekkel felnőttekkel nem foglalkoznak ha mondjuk mint én 20 évesen kezdik mert gyerek korban szoktak inkább tanítani hogy mire nagy lesz addigra jó versenyző vállhason belőle.

A kérdésem volt már valaki úgy hogy később kezdte és mégis tanították rendesen foglalkoztak vele?

Persze jövőre majd elmegyek oda személyesen megkérdezni az ottani mestert csak addig szeretnék hallani másoktól is.

A kérésem ne feledjétek ki volt olyan aki járt pl állóharc alapú stílusra és 20 évesen vagy később elakart kezdeni egy újat egy földharc alapút.

A válaszokat előre is köszönöm

2015. nov. 20. 09:00
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Sajnálom hogy az írásom nem tükrözi aki vagyok és nálunk nem utánunk dobják az övet és nagyon keményen megdolgoztam érte és bunyóban meg azt mondják mások nem én főleg a mestereim hogy nagyon jó vagyok. Wado-ryu karatéról beszélek itt abból lehet meg az övem és nem verem erre magam és azért mondom ezt mert csak utána mennék judozni hogy a karatéra szánt pénzt a judora tudom szánni.És mesterem szerint meg lehet a fekete öv ez csak azért volt fontos csak elfelejtettem a kérdésbe írni.

Kérlek ha én megadom nektek a tiszteletet ti is írjatok úgy hogy adjátok meg a tiszteletet.

Ez az egy év azért volt fontos mert csak nem tudok egyszerre két edzésre havi díjat fizetni.

Neked is megy a zöld.

2015. nov. 23. 19:45
 12/17 A kérdező kommentje:
Pénz végett kérdeztem előre és csak azért volt fontos hogy más stílusból (wado-ryu karate) jó esélyem van megszerezni az 1 Dan-t persze nem kiabálom el csak most nem tudo elkezdeni egyszerre két sportra nem tudok havi díjat fizetni
2015. nov. 23. 19:56
 13/17 anonim ***** válasza:

Az írásod téged tükröz. Mint ahogy az én írásom is engem.

Irhattad volna azt, hogy 4/5 éve karatézol, pl. Mivel 20 éves vagy, ennek egy része gyerekedzés, ami nem túl mérvadó. Hozzájön a hazai karate színvonala, és akkor tudom, hogy a te tapasztalatod milyen mértéket üt meg úgy általánosságban. Nem sokat. Egy hasonló edzésmúltú thai boxoló egy szabadharcban leverne, mint a vak a poharat. Mert ott nem cseszik el az időt haszontalan katákra, vizsgákra. Helyette drilleznek, mecseket vívnak.

Az egy külön dolog, hogy te ezért kapsz egy fekete övet. De nem leszel ettől tapasztalt vagy jó harcos. sőt. Az edződ azért rebegteti elötted a fekete övet, hogy maradj, és oda fizess be lóvét. Ennyi. Csak a pénzed érdekli. És te miért nem maradsz? csak azért maradnál ott mert kapsz egy fekete övet? milyen motiváció már ez? sokmindenért érdemes edzeni járni, de ez a legszánalmasabb motiváció. Én azért jitsuzok, mert szeretek jitsuzni. Szívesen csinálom, ezért sokat csinálom, és fontos, hogy jól csináljam. És egyre jobban megy. És mivel egyre jobban megy, még szívesebben csinálom. A kör bezárult. Nem kellenek övek, meg elismerő szavak az edzőtől. csak egy darab tatami, meg edzőpartnerek.

2015. nov. 23. 23:19
 14/17 A kérdező kommentje:

1. Nekem is a karate az edzés az életem imádom szeretem

2. Nem pénzlehúzás mert ingyen készít fel a Dan vizsgára a mesterem

3. Nem a fekete övről szól csak elfelejtettem oda írni az elején hogy ez a pénz végett lényeg de már kifejtettem

4. Aláírom itt és most Magyarországon a karatét 90-95%-ban rosszul oktatják aláírom itt a szó elszáll az írás megmarad szokták mondani.

5 Viszont én igazi karatét tanulok és vártam már hogy ki fogja írni hogy egy karatést megver egy muay thai-os nos mivel én igazi tanulok így én verem le őket mint vak a poharat a te szavaiddal élve ilyen közönségesen. Én szememben (itt is van nálunk muay-thai oktatás) hát a szememben lassúak és a technikájuk is rossz.

6. Kérlek a kérdésre válaszoljatok és nem értem hogy hogy meritek szidni másnak a stílusát pl én nem aikidozom és ingyen se mennék mert nem jön be de hogy olyat merjek mondani egy másik stílusra hogy sz@r meg nem jó semmire. Hát nem tudom honnan meritek ezt mondani nem tudom hogy kik vagytok és mit tettetek le az asztalra de kicsit magatokba kéne szállni és el gondolkodnotok hogy hogy meritek venni ehez a bátorságot.

És még rám mondjátok hogy nem vagyok TISZTELETTUDÓ, Szerény, ALÁZATOS, meg szorgalmas.

A zöld megy mindenkinek persze :)

2015. nov. 24. 14:29
 15/17 A kérdező kommentje:

Még ha tegyük fel hogy egy olimpiai aranyérmes lennék sem mondanék ilyet pedig oda már kijutni is nagydolog nem hogy megnyerni de akkor sem mondanék ilyet más sportra másnak a sportjára vagy más harcművészeti stílusra hogy nem jó semmire nem ér semmit. Gondolkozzatok már el és szálljatok magatokba.

Kérlek aki még ír ide az a kérdésemre írjon

2015. nov. 24. 14:42
 16/17 anonim ***** válasza:

Én 36 évesen kezdtem judozni, akkor indul egy felnőtt kezdő csoport. Nagy létszámunk soha nem lett.

Viszont már csak a korunk miatt is elég sokat földezünk, és legalábbis a klubban nincs benne az az elitista hozzáállás, ami egyébként sok rossz vért szül a többi grappling sporttal.

2015. dec. 1. 10:15
 17/17 anonim válasza:
mozgásformának még 30 évesen is elkedzheted...
2015. dec. 9. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!