Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A Hung Gar Kung-Fu-t mivel...

A Hung Gar Kung-Fu-t mivel értelmesebb kombinálni?

Figyelt kérdés

- Box

- Muay Thai

Mivel a Hung Gar kézalapú, támadó jellegű így nem lenen jobb a Muay Thai hozzá ami lábbal harcol főként? Vagy jobb értelmesebb az ütések és az ököl erősítésére menni?

2015. nov. 13. 12:47
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Ennyit tudtam szerezni értelmesebb videók hiányában. :)

https://www.youtube.com/watch?v=NV-6Pyxu65M

2015. nov. 13. 12:51
 2/17 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=rwuaInXKmWQ

Nem rossz a Hung gar kungfu. Szerintem inkább muay thai-al vagy valami földharccal/testharccal (pl: birkózás) érdemes kombinálni.

2015. nov. 13. 22:25
 3/17 A kérdező kommentje:

Sajnos én a Hung Gar-nál így videók tekintetében csak olyat látok ahol az ürge egymaga táncol vagy ilyen light-os sparring megy. Abból meg nem tudod kikövetkeztetni, hogy ha az utcán megtámadnak akkor élesben mennyire jó a dolog. Ez a gondom vele egyedül.

Na és persze lássuk be, hogy az aki Kung-Fu-zik azt nem izgatja a sparring jól érzi magát, szereti Kínát és ezért csinálja. De azzal nem foglalkozik, hogy élesben ez mennyire válik be.

2015. nov. 14. 09:29
 4/17 anonim ***** válasza:

Videókból soha se ítélj meg harcművészeteket. Mert a nagymesterek mindig a formagyakorlatokat mutatják be, míg a sparringos videókon a kezdő és haladó kungfu tanulók szerepelnek. Olyan videót valószínűleg soha sem fogsz találni a neten, hogy valami nagymester full contactban bunyózik valakivel. És ez nem csak a kungfura igaz, hanem az aikidóra, karatéra stb.

De ettől még nem rossz maga az adott kungfu stílus, mint harcművészet. Ráadásul senki sem tiltja meg, hogy kombináld valamivel. Simán űzheted a Hung gart párhuzamosan a muay thai-al együtt.

2015. nov. 14. 22:45
 5/17 anonim ***** válasza:
2015. nov. 14. 22:57
 6/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Én szeretem Kínát, de a Kung-Fu-tól eléggé tartok.

A videókon sose látni harcot, csak "formagyakorlatot".

És mégis honnan tudja az ember, hogy egy adott harcművészet jó e reális harcban ha nem látja?

Ott a Máday-féle Wing Chun a gyerekek megtanulják, azt hiszik olyan kemények mint Yip Man. Kihívják a Muay Thai-os gyereket az meg egy combossal elintézi őket. Az Aikido se jó... egy 5 danos Aikido mester mondta nekem, hogy ahhoz hogy az Aikido-t az utcán használd eredményesen ahhoz legalább 10 éves gyakorlat kell. Szóval ez a minden harcművészet jó meg minden nem helytálló. Sok harcművész nem is harcolna, nem készül reális harcra.

Nekem viszont utcára kellene megvédeni magam és másokkal összemérnem az erőmet. Nem azért tanulnám mert délután nincs jobb dolgom és ez különleges mert a ki tudja kik használták anno erre meg arra.

2015. nov. 15. 09:31
 7/17 anonim ***** válasza:

Amit én linkeltem videót azon voltak sparringok (nem is egy), nézd végig figyelmesebben.

De a lényeg! A kungfutól nem félni kell, hanem csinálni kell. Sok idő, és aprólékosabb munka. Először a testedet edzik fel. Bírd az ütéseket, a fájdalmat, keményedjen a csontozatod. A formagyakorlatok során pedig az egyensúlyérzékedtől kezdve a mozgáskoordináción át a végtagjaid összehangolását fejleszted. Aztán majd lesz küzdelem, sparring is. Aikidón is először nem azt tanulod kapásból, hogy hogyan törd el valakinek a kezét, hanem megtanulsz először esni. Azért, hogy ha téged vágnak földhöz akkor ne törjél össze, mint egy porceláncsésze, tudjál tompítani. Ha megtanulsz tompítani/esni akkor már döngölhetitek egymást a tatamiba, később pedig erre ráépül a végtagfeszítős és csavarós technikák, fojtások....stb. Minden fokozatosan, szépen sorjában. Igen ehhez idő kell!

A küzdősportok mint a boksz, kickbox, birkózás, brazil jiujitsu edzésein valóban gyorsaBBan (de nem gyorsan!) lehet fejlődni. Egy-két év boksz edzéstől nem leszel Tyson, ahogyan szintén 1-2 év brazil jitsutól sem leszel grappling félisten. Oda is kell az idő. Az első boksz edzéseken, majd ugrókötelezel majd, mint a jógyerek, első bjj vagy birkózás edzésen pedig majd bukfencelsz annyit, hogy forogni fog körülötted a világ, mint a ringlispil. Ott sem azonnal full kontakt hardcore bunyó lesz. Annyi, hogy ezeken az edzéseken nincsenek formagyakorlatok.

2015. nov. 15. 18:29
 8/17 A kérdező kommentje:
Engem csak az érdekel, hogy ha lelkesen tanulom a Hung Gar-t és mondjuk bemegyek a K1-be akkor lehetek olyan hatásos mint egy boxoló?
2015. nov. 15. 18:46
 9/17 anonim ***** válasza:
58%

Nem, nem igazán. A K1 egy szabályrendszer, lényegében "thai-kick-box". Ha jól tudom hung garban sokat ütnek tenyérrel, kézéllel, alkarral és ujjakkal is. Bokszkesztyűben nem lehet sem tenyérpárnával, sem kézéllel, és főleg nem ujjakkal ütni. Alkarral pedig tilos ütni K1-ben, pedig szinte minden kungfu stílusban ütnek alkarral. A hung garban nagyon kevés rúgás van, azok a rúgások is alacsonyak, derékalatti magasságban használhatóak. K1-ben sok magas rúgás is van. Minden kungfu stílusban cipőben rúgnak, K1-ben mezítláb harcolnak. Nem véletlenül nincsenek savatesok a k1-ben, pont azért mert ők is cipőben rúgnak. Cipőben kicsit másképpen kell ám rúgni, mint mezítláb.

Nyilván nem lenne lehetetlen hung gart alkalmazni k1-ben, hiszen a hung gar ütésekben erős, testük fel van keményítve, térd használat is van. De mindenképpen kellene mellé tanulni olyan stílust ami tartalmaz magas (derék fölötti magasságú) rúgásokat is (pl: taekwondo, muay thai).

2015. nov. 15. 18:58
 10/17 anonim ***** válasza:

"bemegyek a K1-be akkor lehetek olyan hatásos mint egy boxoló?"

Egy sima bokszoló nem is hatásos k1-ben, mert szét rúgják a combját azonnal.

2015. nov. 15. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!