Hogyan kezeli a jog a kuzdosportokban a serules okozast vagy rossz esetben a halal esetet?
Én is sokfelé hallottam, de konkrét példát még soha.
Ha igy lenne, nem lennének önvédelmi, küzdő és harcművész edzések. Másik dolog, ha valaki magát védi, az önvédelem mértéke nagyobb lehet a támadástól. Törvény szerint, minden támadás ugy kell értelmezni, hogy az élet ellen történik. Tehát a megtámadott akár meg is ölheti a támadóját bizonyos körülények közt.
Versenyeken meg benne van a pakliban a sérülés esete. Több haláleset is előfordult már sajnos. Viszont tiltott technika használata miatt bekövetkezett haláleset felelősségre vonásra nem halottam példát.
Jogi csavarok. Ha egy küzdősportoló halált okoz, akkor az ügyész a testisértést kiegészítheti a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel is ha az eset nem állja meg az önvédelem fogalmát. Élő példa rá a boxoló cigánygyerek, aki halálra verte az osztálytársát. ItSzék súlyosbítónak vette azt, hogy gyerek korától bokszol, de a bíró mégiscsak egy év börtönre ítélte, de azt is négy év felfüggesztettre akarta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!