Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kezeli a jog a kuzdospo...

Hogyan kezeli a jog a kuzdosportokban a serules okozast vagy rossz esetben a halal esetet?

Figyelt kérdés

#Kuzdosportok
2015. okt. 8. 17:47
 1/4 anonim ***** válasza:
súlyosbító körülmény ha valaki képzett sportoló
2015. okt. 8. 17:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezt egy csomó helyen említik, de konkrét paragrafust még nem láttam erről. Amúgy is, hogyan ellenőrzik, hogy ki mit tanult?
2015. okt. 8. 18:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Ő arra gondol szerintem, hogyha verseny közben történik ilyen.
2015. okt. 8. 19:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is sokfelé hallottam, de konkrét példát még soha.

Ha igy lenne, nem lennének önvédelmi, küzdő és harcművész edzések. Másik dolog, ha valaki magát védi, az önvédelem mértéke nagyobb lehet a támadástól. Törvény szerint, minden támadás ugy kell értelmezni, hogy az élet ellen történik. Tehát a megtámadott akár meg is ölheti a támadóját bizonyos körülények közt.

Versenyeken meg benne van a pakliban a sérülés esete. Több haláleset is előfordult már sajnos. Viszont tiltott technika használata miatt bekövetkezett haláleset felelősségre vonásra nem halottam példát.

Jogi csavarok. Ha egy küzdősportoló halált okoz, akkor az ügyész a testisértést kiegészítheti a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel is ha az eset nem állja meg az önvédelem fogalmát. Élő példa rá a boxoló cigánygyerek, aki halálra verte az osztálytársát. ItSzék súlyosbítónak vette azt, hogy gyerek korától bokszol, de a bíró mégiscsak egy év börtönre ítélte, de azt is négy év felfüggesztettre akarta.

2015. okt. 10. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!