Fajnak a labaim futas utan, mit tegyek?
Harom hettel ezelott elkezdtem futni. Legeloszor 2 perc futas, 1 perc seta, majd 4 perc futas 1 perc seta, most tartok 6 perc futas 2 perc setanal. Ez mind szep es jo, nagyszeruen megy, mind az allokepessegem jobb lett, mind az atlagsebessegem is nott. Duci letemre nagyon jol esik napi fel ora futas.
A baj az, hogy kezdo futo vagyok, es persze sosem melegitek be. Nagyon fajnak a labaim most igy a harmadik heten, es futas utan fel percig meg menni sem tudok. Egy hetre fejezzem be a futast, hogy a fajdalom veglegesen elmenjen? Es utana kezdjem elolrol az egeszet, csak melegitsek be? Tippek, tanacsok? Mit erdemes ilyenkor csinalni? Nagyon szeretnem folytatni a futast, hiszen egy fogyokura kozepen vagyok. Tudom, ezt most elbasztam a futas teren, de szeretnem, ha minden oke lenne a labaimmal.
Negativ "h.lye p.csa" valaszokat nem kerek, mert nem, az ilyenekre nincsen szuksegem.
" es persze sosem melegitek be"
Miért nem ? A bemelegítés pont azért kell , hogy el lehessen kerülni az ilyeneket , rosszabb esetben a különböző sérüléseket. Kezdőknek ajánlott , hogy a futás végén fokozatosan lassítson a tempón , egészen addig míg át nem megy gyaloglásba. Ezután pedig nyújtani is kéne.
Egyébként futócipőd van ?
Az elso kommentelonek: az a baj, turelmetlen vagyok, es mindent egyszerre akarok. Nem, nincsen futocipom, nem igen engedhetjuk meg magunknak, hogy most legyen az is, erted. Koszonom szepen a tanacsodat^^
Masodik kommentelo: az izmaim fajnak, szoval szerintem megterheltem. Neha faj a csontom is, de tenyleg ritkan
kellett volna legalább egy hónap alapozás.
heti 3x guggolás,vádli erősítés,törzs edzés.
és persze ha rendszeresen futsz,akkor ezek megtartása mellett lenne érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!