Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fajnak a labaim futas utan,...

Fajnak a labaim futas utan, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Harom hettel ezelott elkezdtem futni. Legeloszor 2 perc futas, 1 perc seta, majd 4 perc futas 1 perc seta, most tartok 6 perc futas 2 perc setanal. Ez mind szep es jo, nagyszeruen megy, mind az allokepessegem jobb lett, mind az atlagsebessegem is nott. Duci letemre nagyon jol esik napi fel ora futas.

A baj az, hogy kezdo futo vagyok, es persze sosem melegitek be. Nagyon fajnak a labaim most igy a harmadik heten, es futas utan fel percig meg menni sem tudok. Egy hetre fejezzem be a futast, hogy a fajdalom veglegesen elmenjen? Es utana kezdjem elolrol az egeszet, csak melegitsek be? Tippek, tanacsok? Mit erdemes ilyenkor csinalni? Nagyon szeretnem folytatni a futast, hiszen egy fogyokura kozepen vagyok. Tudom, ezt most elbasztam a futas teren, de szeretnem, ha minden oke lenne a labaimmal.

Negativ "h.lye p.csa" valaszokat nem kerek, mert nem, az ilyenekre nincsen szuksegem.

2015. szept. 19. 09:14
 1/6 anonim ***** válasza:

" es persze sosem melegitek be"

Miért nem ? A bemelegítés pont azért kell , hogy el lehessen kerülni az ilyeneket , rosszabb esetben a különböző sérüléseket. Kezdőknek ajánlott , hogy a futás végén fokozatosan lassítson a tempón , egészen addig míg át nem megy gyaloglásba. Ezután pedig nyújtani is kéne.

Egyébként futócipőd van ?

2015. szept. 19. 10:28
 2/6 anonim ***** válasza:
mi az, hogy fáj a lábad? Ha a sípcsontodnál érzel szúró érzést, ami a csont nyomására rosszabb, akkor csonthártya gyulladásod van, amit pihentetni kell, mert túlerőltetted. ha a térded fáj, akkor ízületi problémád van, amit kímélni kell, plusz ízületvédő, ha az izom maga fáj, akkor az a bemelegítés és fokozatosság hiányától van. ha a talpad, akkor rossz a cipőd....
2015. szept. 19. 10:46
 3/6 A kérdező kommentje:

Az elso kommentelonek: az a baj, turelmetlen vagyok, es mindent egyszerre akarok. Nem, nincsen futocipom, nem igen engedhetjuk meg magunknak, hogy most legyen az is, erted. Koszonom szepen a tanacsodat^^

Masodik kommentelo: az izmaim fajnak, szoval szerintem megterheltem. Neha faj a csontom is, de tenyleg ritkan

2015. szept. 19. 12:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne sajnáld az időt a bemelegítésre , mert könnyedén tönkreteheted az ízületeid és búcsút inthetsz a futásnak egy idő után. A megfelelő (!) futócipő is fontos lenne , ezek direkt futásra vannak tervezve elvannak látva ütéscsillapítással , a futóruházat többi részének fontossága eltörpül a cipő mellett. Erre sem kéne sajnálni.
2015. szept. 19. 15:26
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben van, köszönöm szépen a választ! ^^ Igyekszem akkor beszerezni egy jó futócipőt is.:)
2015. szept. 19. 16:21
 6/6 anonim ***** válasza:

kellett volna legalább egy hónap alapozás.

heti 3x guggolás,vádli erősítés,törzs edzés.

és persze ha rendszeresen futsz,akkor ezek megtartása mellett lenne érdemes.

2015. szept. 19. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!