Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy bármikor,...

Miért van az, hogy bármikor, amikor elkezdenék egy új harcművészetet, sokan lefújjolják, hogy nem ér semmit?

Figyelt kérdés
Engem érdekelnek a harcművészetek, mintha már csak ez hiányozna! Tetszik a stílus, a filozófia mögötte, és a mozgáskultúra is. Ha pedig beleválasztok egybe, és megkérdezek róla bárkit, hogy mit gondol róla, akkor rögtön jönnek azzal, hogy ,,inkább menj el boxolni." Nem akarok boxolni -.- Nem érdekel. De nem hiszem, hogy MINDEN harcművészet felesleges. Mindig van kivétel. Mik a kivételek? Miről vannak jó tapasztalataitok? Olyat szeretnék tanulni, ami megéri.

2015. aug. 23. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:

mert kevés belőle a gyakorlati haszon,mivel a harcművész edzéseken nincsen se zsákolás se küzdelem se stressz.

ha meg ezek a dolgok hiányoznak egy ütés rúgást oktató edzésről az onnantól kezdve nulla.

2015. aug. 23. 19:18
 2/7 A kérdező kommentje:

1) Mindig van kivétel. Ki hallott jókat és melyikről?

2) Nem minden a haszon. Ha csak a gyakorlati, önvédelmi tudás lenne nekem fontos, elmennék krav magázni. Engem érdekel a stílus is, de folyton elveszik tőle a kedvem ezekkel a boxolós dumákkal.

2015. aug. 23. 20:26
 3/7 Bruce_Wayne ***** válasza:

már megbocsáss,de ki a francot érdekel hogy a sok idióta mit fújjog le? Ha neked tetszik az adott harcművészet ideológiája, történelmi háttere,filozófiája akkor azt válaszd.Ez mindig is így lesz, aki boxol vagy ketrecharcol lefikáz minden mást.Az meg hogy kevés dolgot tudsz belőle hasznosítani...a harcművészet életmód,nem arra való hogy kinyírj valakit az utcán ha megtámadnak vagy ha kedved tartja sőt még önmegtartóztatásra tanít,de ettől függetlenül 100% hogy alkalmas önvédelemre kellő gyakorlással.

Bármit választasz nagyban fog függeni az adott egyesület stílusától,elég eltérő elvek és módszerek szerint tanítanak,de az alapok általában ugyanazok nagyjából.Viszont mind minden én úgy veszem észre sajnos a harcművészetek között is a legtöbb helyen a pénzről szól a dolog mintsem a hagyományról meg a kultúráról.Ettől függetlenül egy remek hobbi és életmód amit szerintem jobban fejleszti az egyént mint egy állatiasabb küzdősport ahol véresre veritek egymás fejét.

2015. aug. 23. 21:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Szerintem is :) Nem a wing tsun-ra vagy a ninjutsu-ra gondoltam. Inkább valami, ju jitsu, wing CHun vagy hasonló, ami olcsóbb, mégis sokan vannak és jókat mondanak róla.
2015. aug. 23. 21:30
 5/7 anonim ***** válasza:

a kérdés teljesen jogos... azért mert itt a gyakori kérdéseken ilyeneket nem tehetsz fel normálisan... :)

...beszűkült választ fogsz kapni egy "meghatározó" rétegtől...

...bármelyik harcművészet megállja a helyét, ha Te komolyan veszed és belerakod az időt és energiát... és heti két edzésen túl is foglalkozol vele...

...olvasol (igen, a harcművészethez az is kell), gyakorolsz otthon fali zsákkal, később fabábúval, kint a ligetben edzőpartnerrel... egészen éles harcokat nyomva, amire edzésen ritkán térnek ki...

...rajtad múlik, hogy mit hozol ki a történetből, egyik harcművészet sem véletlenül élte túl az idők vas fogának harapását...

2015. aug. 24. 06:52
 6/7 anonim ***** válasza:

a wingchunra/wingtsunra külön kitérve meg addig húzzák le, amíg nem érzik meg a hajlékony erő visszacsapását a torkukon...

...mókusboxnak és bitchslapnek nevezik, de kaptam már ilyen kis pofonkát és igen csak működőképes...

...ugyanígy az aikido-ra is azt mondják, hogy szemfényvesztés... csak mert a bemutatókon kipörgik-kigurulják a technikák energiáját...

...emellett egyik harcművészet sem tesz leküzdhetetlen terminátorrá... mindegyiknek van gyengéje és hátránya... ezzel is tisztában kell lenni...

...mindegyik harcművészet és küzdősport annyit ér, amennyire az alkalmazója képes azt felhasználni reflex szerűen...

Tisztelettel,

2015. aug. 24. 06:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. aug. 24. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!