Az egykezes fekvőtámasz más izmokat dolgoztat meg, mint a normál (kétkezes)?
Bajnak nem baj, kivéve, ha dolgoztatni akarod a mellizmod és más izmaidat is. Azzal, hogy elfordítod a törzsed, a terhelés legnagyobb részét az elülső vállizmokra és a tricepszre helyezed, így szinte csak ezek dolgoznak, valószínűsítem, hogy te is tapasztaltad, a fáradás ezekben érződik először. Ha a csípődet és a válladat egy síkban tartanád, és a vállad párhuzamosan tartanád a talajjal végig a gyakorlat során, a mellizom, a hát és a fűrészizmok is jelentős terhelést kapnának, mivel csak így tudnád a tested stabilitását fenntartani. Mivel hozzászoktal az oldalazáshoz, ez elsőre bizonyára nagyon nehezen fog menni, de én azt javaslom, hogy eddz rá, mert ezzel komlexebbé, és ígyhasznosabbá alakíthatod a gyakorlatot, és a gyakorlatban is összehangoltabb erőkifejtési képességet fejleszthetsz ki magadban.
Ha mélyebben érdekel az egyoldali edzés (egylábas guggolás, egykaros fekvőtámasz), akkor ajánlom figyelmedve pavel Tsatsouline A meztelen harcos című könyvét, az nagyon részletesen tárgyalja a témát, és sokkal többet is nyújt.
Sok skert kívánok!
Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem! Ha bármilyen kérdésed felmerülne a későbbiekben, nyugodtan tedd fel! Továbbá tényleg nagyon figyelmedbe ajánlom A meztelen harcost, ha módod van rá, szerezd be és tekintsd alapműnek, nagyon hasznos és szinte mindenre választ találsz benne, ami ezzel kapcsolatban felmerülhet.
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!