Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szójafehérje vagy tejfehérje...

Szójafehérje vagy tejfehérje koncentrátum?

Figyelt kérdés

Abban a dilemmában vagyok hogy nem tudom eldönteni melyiket vegyem meg.

A wheyprotein.hu-n böngészgetek egy jó ideje és rávettem magam hogy rendeljek is már végre.

Szeretnék egy napi (amit egész nap elosztva iszok) és egy kazein (estére) fehérjét vásárolni.

Ugye kazein fehérjéből nincs sok választék, nem is baj, így az kipipálva.

Most ezzel a kettővel szemezek,

[link]

[link]

Ugye a szójafehérjénél az van feltüntetve, hogy 90%-os fehérjetartalmú míg a tejfehérje koncentrátum 80. Igen ám de a tejfehérje koncentrátum jobban hasznosul. Viszont majdnem a duplája (árban) mint a szójafehérje. Azaz a szójából dupla annyit tudnék venni.

Tényleg olyan rettentő sokat számít fejlődésben az ha valaki tejsavó vagy tejfehérje port vesz szója helyett?

Nagyon befolyásolná a fejlődést (negatívan) az ha szóját vennék?

(Híján vagyok a pénznek-egyértelmű hogy nem vacillálnék rajta hogy melyiket vegyem a 2 közül mert a 3.at venném-tejsavó-)

2015. júl. 23. 16:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez tényleg komoly dilemma lehet hogy a sza/rt vagy a fost egyed.És mindez megtámogatva anyagi korlátokkal.Az egészséges táplálkozás csak egy kicsit drágább ezért nem éri meg mérgezni magad szójával és allergizálni magad tejtermékekkel.A másik mi ez hogy egész nap iszod?A zabhoz raksz hogy legyen valami íze és iszol edzés után egyet mert mondjuk lusta vagy lefőzni és meghámozni tíz tojás aztán ennyi.Hosszútávú egészség szempontjából a tojás a válasz.Ha inni akarod mindenképp akkor tojásprotein por.Ezért nem ártana az élettani szerepének is utána olvasnod a kérdésedben lévő termékeknek nem csak a fehérje tartalmát nézni.Kezdésnek [link]

[link]

2015. júl. 23. 20:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod (még ha a legtöbb hangsúlyt arra fektetted hogy szurkálódj)

Igen sajnos anyagi korlátjaim vannak. Csak egy kicsit drágább ami annyit jelent hogy egy hónapban az alap kajám 17ezerre jön ki (hús zöldség stb) úgy hogy nem a legdrágább kajákat válogatom össze és nem is túl választékos. Ebben a tápkiegészítők nincsenek benne. Plusz gondolj arra hogy élek úgy mint mások tisztálkodás, áram stb.

Lehet hogy van aki megbír enni 10 db tojást egy ültő helyében én pont nem az vagyok. Ebben a dög melegben meg főleg nem.

Az élettani szerepet is megemlítettem írásomban.

Leginkább az érdekelt volna hogy mennyivel szarabbak ezek mint az általad említett tojásprotein vagy a tejsavó. Mert gondolom nem egyenlő a semmivel valamit mégiscsak ér.

2015. júl. 24. 14:39
 3/3 A kérdező kommentje:

Egyébként ezért figyeltem fel a tejfehérjére:

"A tejfehérjék előnyei pedig csaknem azonosak a tejsavóéval vagy a kazeinével. Ami logikus is, mivel a tejfehérje 80%-ban kazeinből és 20%-ban tejsavóból áll."

2015. júl. 24. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!