Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha a testépítők olyan erősek,...

Ha a testépítők olyan erősek, akkor miért nem tudnak ilyeneket? (lent)

2010. márc. 5. 21:03
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Oké, nekem 8, testépítsen aki akar, egészségetekre, csak érdekes, hogy ebben az egy "sportban" a legnagyobb a degenerált, magukat valami hérosznak gondoló egyedek száma :D

"A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböző környezetben; célja a testedzés, versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése vagy ezeknek kombinációja."

Igazából heti 3-4 alkalom kell kondizásból, tehát kevesebb energiabefektetést igényel mint pl az úszás. Mielőtt azzal jön valaki, hogy a táplálkozásra állandóan kell figyelni, ez minden sportnál így van. Ha szórakozás, akkor nem nyafognátok, hogy jajj van energiám edzseni, stb, hanem kikapcsolódásként is lehetne csinálni. Az egyedüli cél az izomtömeg növelése, a "verseny" meg már csak egy egyszerű pózolás, semmi több.

A kondi igazából csak egy KIEGÉSZÍTŐ sport. Ennyi.

2011. márc. 21. 20:23
 22/24 A kérdező kommentje:

Az is érdekes, hogy egy, azaz EGY testépítő, vagy legalábbis az mellett kampányoló ember volt képes kultúrált válszt adni.

A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 2010-03-06 09:02

2011. márc. 21. 20:26
 23/24 Damn válasza:
74%

Szeretném megkérdezni, hogy az "ebben a sportban a legtöbb a magát hérosznak gondoló személy" statisztikát honnan vetted? HVG? Nők lapja? statisztika.hu? Times magazin elemzése?

Vagy csupán abból indultál ki, hogy egy testépítő nézi magát a tükörben? Az eredményeink megtekintését sajnos más szemével nem tudjuk látni. Így hát az egyetlen megoldás a tükör. Hogy emiatt Hérosznak gondolnánk magunkat? Szerinted az itt választ adó személyek közül mondjuk 80% Hérosznak gondolja magát? Köztük mondjuk én is? Vagy ezt Te állítod? Szerintem előítéletes vagy.

A sport definícióból a szórakozást szeretném kiemelni. Amikor rajtunk van a súly és vörös fejjel toljuk az utolsó pillanatik valóban nincs kedvem nevetni. Viszont biológia órán nem figyeltél elég figyelmesen. Nagyarányú izommozgás esetében is endorfin termelődik. Az endorfin gondolom fölöslegesen magyarázom, hogy a boldogság hormon, hiszen ezzel Te nyílván tisztában vagy. Igen, elfáradunk. De egy edzés során és még utána is van egy jóleső érzés, "Igen! Ezt is megcsináltam.". Én ezt mindenképpen érzem, a többi testépítő nevében nem tudok nyilatkozni.

Szeretnék továbbá a 3-4 edzésedre is kitérni. Valóban igazad van, hogy 3-4 edzést végez egy átlag testépítő egy héten. Egy átlag testépítő. Készítettek riportot (ha jól emlékszem Jay Cuttlerrel, de a személyében nem vagyok biztos) ebből a cikkből arra emlékszem, hogy ő minden nap 2szer edzett. Még hétvégén is. Nem vagyok egy nagy matematikus, de szerintem ez barátok között is heti 14 edzés. De ne is rohanjunk ennyire messzire. Hiszen ő csak egy testépítő aki nem is sportoló. Maradjunk kis hazánkban. Németh Dorottyáról nyílván hallottál. Nem? Semmi baj. Ez a honlapja: [link] . Ő 2010 fittness világbajnoka. Remélem nem kell részleteznem, hogy a testépítés a fittness egyik ágazata. Kérlek nézd meg a hölgyet. (Személyes véleményem szerint nem egy izomkolosszus, sőt én rettentően csinosnak találom). Vele a BioTechUSA készített egy riportot még 2010 őszén. Elmondta, hogy naponta kétszer edz hétköznap, és egyszer hétvégén (szombat-vasárnap 1-1). Maradjunk ismét barátok között és számoljunk, nekem 12 edzés / hét jön ki. De nyílván ő sem sportoló, hiszen ez csak egy (kérlek hagy idézzelek csupa nagybetűvel) "KIEGÉSZÍTŐ sport!". Szeretnék visszakérdezni a kérdésedre. Mit egészít ki?

Valószínűleg most az fog előkerülni, hogy én félrebeszélek és elterelem a témát a hozzá hasonló tüneményes emberekre, akik létezése, edzésmódja teljesen más és, hogy gyakorlatilag őket is becsmérelve tetted a fentebb említett kiegészítő megjegyzésedet. Kedves Dorottya is ugyanúgy emelgeti a súlyzókat mint az összes testépítő, végez kardió és aerob jellegű mozgást egyaránt. Azért mert ez a fittness. A kijelentéseid és előítéleteid arról árulkodnak, hogy a fittness világában valójában Te abszolút nem vagy otthon. Kiemelsz egy csoportot akikről vajmi keveset tudsz és előítéletekkel, felteszel egy kérdést. Egy kérdést, amiről ha nem az a válasz érkezik amit Te vársz akkor a kérdésed átalakítod kijelentéssé, nem is kijelentéssé felkiáltóvá.("KIEGÉSZÍTŐ sport!"). Valójában Téged nem érdekel az igazság vagy a kérdés helyes megfejtése, esetleg a mögöttes tartalom amiről évekig lehetne beszélni. Csupán és kizárólag a saját igazad kifejtése a lényeg. Lényegtelen mivel érvelünk, hiszen Te nem érvelsz, csupán kijelentesz. Ez pedig azt igazolja, hogy nincs nagy tudásod ebben a témakörben. Köszi, hogy elolvastad.

2011. márc. 22. 13:47
 24/24 A kérdező kommentje:

Heti kétszer edz. Ez oké is, csak ha az élsportot idekevered, akkor találkozhadsz Michael Phelps nevével, aki napi 8-10 órát edz. Ezeket a teljesítményeket már csak folyamatos doppingal lehet fenntartani, hisz az izomnak a regenerációs időszak nagyon fontos, ezt gondolom hiába mondom, úgy tűnik az alap biosszal mindketten tisztában vagyunk. (Amúgy a dopping itt nem negatív jelzőként fityeg)

Igazad van, előítéletes vagyok, de ha megnézed a kedves "kollégáid" válaszait akkor valahogy elég nagy arányban vannak akik a kultúráról meg az intelligenciáról hírből sem hallottak. Azért van idézőjelben, mert Te valahogy nem tartozol azok közé akikről írok. A hérosz jelző ezekre a degeneráltakra vonatkozik. Érdekes módon a testépítő emberek körében nagyon túlsúlyban vannak, ezt a személyes tapasztalatok alapján írom. Persze lehet, hogy csak én botlottam bele az ilyenekbe, de bárhol bármilyen fórumot olvasok, vagy élőben beszélek ilyennel, az intelligencia nem a jellemzőjük. Ezek után jogos az általánosítás, ami megjegyzem az emberi természet velejárója. Anno ha az sembert üldözte az oroszlán, akkor az ősember inkább általánosított és futásnak eredt, mint azt mondta volna, hogy: kedves oroszlán, minden tiszteletem a fajtádé, tudom, hogy ti megeszitek a hozzám hasonlókat, de te talán nem fogsz bántani engem.

Szóval tisztelet a kivételnek, de homályos nekem, hhogy miért is ennyi az IQbetyár a testépítők közt. Talán ott van, a csajok előtt villogás, és a saját egonak az ápolása. Vagy mindkettő. Pesze azt mondom, inkább sportoljon valamit, mint semmit az ember.

2011. márc. 22. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!