Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha a testépítők olyan erősek,...

Ha a testépítők olyan erősek, akkor miért nem tudnak ilyeneket? (lent)

2010. márc. 5. 21:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Én azért kezdtem el mondjuk az edzést hogy jól bírjam a melót itthon és máshol ha segítséget kérnek fizikai munkára, és jól is haladok vele, nem azért kezdtem el hogy 150kilós legyek, bár lehet annak is eljő majd az ideje egyszer
2010. márc. 6. 10:40
 12/24 anonim ***** válasza:
47%

na és miért nézik le a testépítést? ... Hát kb az ilyenek miatt mint az előző kommentelő...

Amúgy én is osztom ezt a felesleges testépítést... mert 50-60 évesen majd tisztára úgy néznek ki mint ha hájasok lennének, aki pedig sporttal lett izmos azon azért fog látszani hogy régen milyen volt!

2010. márc. 6. 10:41
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
A TESTÉPÍTÉS SZERINTED NEM SPORT TE AGYONISKOLÁZOTT
2010. márc. 6. 13:59
 14/24 A kérdező kommentje:
Ok, amúgy fizikai munkás a keresztapám, van egy kollégája aki testépítéssel foglalkozik, erős is, de ha tartani kell valamit akkor érdekes módon sokkal hamarabb elfárad mint a többiek. És amúgy az is érdekes, hogy 10 ből 9 gyúrós iq korlátozott és olyan stílusban tudnak csak megszólalni mint a 9:59-es.
2010. márc. 6. 17:07
 15/24 anonim ***** válasza:
gratulálok a keresztapádnak!
2010. márc. 7. 00:36
 16/24 A kérdező kommentje:

Nekem végül is mind1, nézzetek ki úgy, mint egy Michlein figura xD

[link]

2010. márc. 7. 12:39
 17/24 anonim válasza:
100%

Először is azt szeretném elmondani, hogy az emberi test egy bonyolult és összetett szerkezet. Többek között ez és még sok más dolog ad lehetőség arra, hogy olyan sokoldalúan használjuk, mint ahogy ha körülnézel a téged körülvevő világban, láthatod is. A testépítés, mint ahogy a nevében is benne van a test építéséről, fejlesztéséről szól. A testépítés egy látvány sport, ahol a lényeg az izmok magas szintű definiáltságának, és magának a test arányosságának az elérése. Természetesen egy nagyobb méretű izom látványosabb, mint egy kisebb. Hogy miért nem tudják a videóban látottakat végrehajtani az, az adott izmok által betöltött funkciók közötti különbségek miatt van. Ha megnézel egy felkészülést ennek a gyakorlatnak a bemutatására („human flag”), akkor láthatod, hogy sokkal összetettebb és specifikusabb gyakorlatokat végez mint amit egy testépítő valaha is fog. Azok pedig, akik fizikai munkát végeznek, egy igen logikus okból kifolyólag bírják jobban azt a megterhelést, amit egy (már sokadszorra leírt) testépítő kevésbé. Ez itt egy újabb különbség, mégpedig az izomerőn belüli eltérés. Aki fizikai munkával keresi a kenyerét, az hosszú monoton munkát végez. A kérdésben említett sportolók pedig rövid, és nagy intenzitásút. Így az izmok más típusú terhelésre vannak „berendezkedve”. Ez a sport sokkal kevésbé szól a súlyok nagyságáról mint ahogy az a köztudatban benne van. Az csupán a mércéje a fejlődésnek. Valamint az, hogy ki milyen „bunkó” vagy „iq betyár” az könnyen levehető bármelyik sportközvetítésen ahol megkérdeznek egy sportolót…

Nem szaporítom tovább a szót! :DDD Kívánok mindenkinek sok erőt és kitartást az általa preferált sport űzéséhez és a célok eléréséhez.

2010. márc. 10. 14:58
 18/24 A kérdező kommentje:
Végre egy értelmes válasz! Ok, köszi szépen. Belegondolva igazad van, csak eddig oda voltak a "testépítő" sportolók, hogy az izom mérete arányos az erővel. Jó látni, hogy értelmes emberek is írnak ide, és a kérdésre is kapok választ :)
2010. márc. 10. 18:19
 19/24 Damn válasza:
48%
Még régebben olvastam sportok közötti összehasonlítást, talán a magazin.builder.hu-n. Ebben egy felmérésre hivatkoztak amiben több szempontból is összehasonlították a bodysokat, hogy milyen eredményeket érnének el különböző sportokban. Csupán egy eredményre emlékszem mert ezen csodálkoztam a legjobban. Egy versenyszerű testépítő akár 60méteren keresztül tudja tartani a 100méteres olimpiai sprinter tempóját. Azt hiszem ebben a részben a robbanékonyságot elemezték. Szerintem ez elképesztő. Én 12évig fociztam, most testépítek egy ideje, de biztos vagyok benne, hogy nem tudnám 60méterig tartani egy sprinter tempóját. A kiváló eredmény ellenére szerintem igen nagy hiba a részedről összehasonlítani a különböző sportokat űző embereket. Ha a matematikusok olyan okosak miért nem tudnak elverni egy sakkozót? Ez körülbelül ilyen színvonalú kérdés volt. Elolvastam a többi kommentedet is, hadonászol itt a "michelin baba" szöveggel. Nekem nem célom, hogy 150kg-t kinyomjam fekve, és az se hogy 110kilós torony legyek. Nekem csupán egy egészséges életvitel a célom és ezzel nem csak én vagyok így hanem nagyon sok testépítő. Ennek szentelem a mindennapjaim, ezért méricskélem a kajámat és járok le állandóan edzeni. Az testépítéshez szerinted nem kell kitartás, valójában sportnak sem tartod. Szerintem minden sporthoz hatalmas erő kell ha komolyan csinálod. Én eljárok dolgozni, mellette csinálom az egyetemet, nem anyám és nem is a bejáró nő mos rám. Hulla fáradtan járok le rengetegszer edzeni. Akkor is nyomom amikor a hozzád hasonló emberek már régen feladják. És ezzel nem csak én vagyok így. Ehhez a sporthoz is, mint mindenhez az életben amit komolyan csinálsz hatalmas akaraterő kell. Sajnálom, hogy még nem értél meg arra a szintre, hogy ezekbe a dolgokba belegondolj. Ennek valószínűleg az az oka, hogy még nem kerültél az életben olyan helyzetbe, hogy a rengeteg stressz és probléma mellett megküzdj valamiért. El fog is következni.
2011. márc. 21. 14:32
 20/24 anonim ***** válasza:
damnnek full respect
2011. márc. 21. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!