Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Go kartozásnál számít a...

Realblanco kérdése:

Go kartozásnál számít a súlykülönbség?

Figyelt kérdés
Alsó kategóriás, 8-9 lóerős gépekről van szó. A pálya elég kanyargós, 1 hoszabb egyenes van. Azt mondják kanyarban a nagyobb súly a nyerő, de érzésem szerint a kanyarsebesség így lassú, és sodródik is le az ívről. A kigyorsításnál is lassúnak érzem.

2015. júl. 16. 23:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerinted Marc Webber miért volt olyan sovány hogy szinte csupasz koponya volt a feje?Azért mert alkatilag olyan?Hát nem.Azért mert szinte az egyetlen versenyző volt aki nem törpe ezért versenyidőszakban folyamatos diétán volt hogy ellensúlyozza a magasságából adódó súlykülönbséget.Ilyen kis teljesítményű gépeknél a testsúly még nagyobb hatással van a teljesítményre.
2015. júl. 16. 23:43
 2/3 A kérdező kommentje:

Persze, ezekkel tisztában vagyok, csupa fizika. Csak a nagypofájú haverom nem fogja fel, mert neki azt mondta a pálya mellett dolgozó srác,hogy 15 kg különbség 1-2 tizedet jelent körönként. Lehet a forma 1-ben tényleg ennyit jelentene, de ilyen gyenge gépeknél valószínű akár 1 másodpercet is egy 20 másodperces körön. Főleg,hogy közöttünk 27 kg van.

Köszönöm a válaszod!

2015. júl. 16. 23:56
 3/3 anonim válasza:
Egy körön nem számít semmit. A bajnokság, ahol versenyzem ott a 60+ kg és a 95+ kg kategória is tudta ugyanazokat a köridőket menni ugyanazokkal a gokartokkal. Versenyen, amikor én 10kg hátránnyal indultam, ott érezhető volt, hogy a hosszúegyenesben húznak el tőlem. Ez az egyszerű F=m*a.
2015. júl. 18. 11:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!