Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fehérjét szedek és ezért...

Fehérjét szedek és ezért osztály társaim lekokszoznak pedig a fehérje nem koksz ugye?

Figyelt kérdés
A koksz az pontosan mi is?
2008. szept. 2. 22:42
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
A koksz a kokain rövidítése, tehát drogosnak hívnak. Nem szép tőlük, mert elterjeszthetik az egész suliban meg a tanárok között is, te pedig magyarázkodhatsz. Sajna nehéz velük megértetni, hogy nem az, amire egyből gondolnak, mert soknak nehéz a felfogása. Inkább menj ki a wc-re, amikor beveszed a gyógyszert, így elkerülheted, hogy tovább gúnyolódjanak.
2008. szept. 2. 23:12
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Az első válaszoló rosszul írta. A fehérjét szedőkre szokták azt mondani, hogy kokszol, vagyis DOPPINGOL,persze mindig a buta, hozzá nem értő emberek. A fehérjék fontos alkotóelemei testünk valamennyi sejtjének különös tekintettel az immunrendszerünk, erős hajunk,

egészséges bőrünk állapotára és az izmaink növekedésére. A koksz egy szer (pld tesztoszteron-ffi nemi hormon), ami hirtelen megnöveli az izmokat (pld testépítőknél.

2008. szept. 3. 00:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszadó is félreérti a helyzetet, mert itt szó sincs gyógyszerről!!

Sajnos azok az emberek, akik nem ismerik ezt a sportot, illetve a sport mögött rejlő dolgokat, azok olyan következtetést vonnak le, hogy a táplálékkiegészítő is szteroid.

Természetesen ez nem igaz! Boltban nem lehet szteroidot kapni!! A táplálékkiegészők mindegyike bevizsgált, forgalomba hozható termék. (most itt nem arról beszélek, hogy mi van a wada dopping listáján, mert az alapján kávét sem ihatsz) A fehérjék is teljesen természetesek. A tejsavó fehérjét értelemszerűen tejsavóból állítják elő. A tejsavó a sajtgyártás mellékterméke, aminek az összetétele az összes természetes anyag közül a leghasonlóbb az anyatejhez, a tejsavónak a fehérje részét vonják ki különböző eljárásokkal, mint ultraszűrés, ionizálás stb. (erre azért van szükség, mert a tejsavó kb 70%-a laktóz, ami egyrészt nagyon hízlal, másrészt a legtöbb ember számára emészthetetlen, de legalábbis nehezen emészthető)

A kazein pedig a tejfehérje, a szójafehérje, pedig értelemszerűen a szójából kinyert fehérje. Ezek mindegyike nagyon egészséges, nem sportoló emberek számára is ajánlott a fogyasztásuk, immunrendszer erősítő hatásuk miatt.

A tömegnövelők ugyanezeket a fehérjéket tartalmazzák, csak még szénhidrátot is tartalmaznak, ami általában szőlőcukor, illetve egyéb anyagok vannak bennük, mint pl kreatin.

Természetesen a kreatin is teljes mértékben természetes anyag, a vörös húsok, pl marha viszonylag nagy mennyiségben tartalmazzák.

Én a konfliktusok elkerülése érdekében azt ajánlom, hogy a fehérjédet olyan palackba rakd, ami nem átlátszó és így nem tudják, hogy mi van benne.

Azzal nem erőlködj, hogy elmagyarázod nekik, hogy mik ezek a készítmények mert úgy sem fognak neked hinni! Túl sok a hülye ember...

2008. szept. 3. 00:07
 4/8 anonim ***** válasza:
bocs, nem ELŐZŐ válaszadót akartam írni, hanem ELSŐT
2008. szept. 3. 00:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Második válaszadó vagyok. Hú már teljesen ledöbbentem!.. Tudom, hogy nem úgy fogalmaztam meg, ahogy a szakirodalom elvárná, de nagyon nagy vonalakban, lesarkítva próbáltam írni. 30 éves nő vagyok, nem sok közöm van a tömegnöveléshez illetve a kemény sporthoz, de évek óta kondizom és amit tudok esetleg, azt a férjemtől, aki 17 éve űzi a testépítést.
2008. szept. 3. 00:27
 6/8 A kérdező kommentje:

ááá de én nem drogozok nem kokainozok :D

fehérjét szedek csak :D

2008. szept. 3. 14:31
 7/8 anonim ***** válasza:

ha gyurás mellet iszod akkor verj bele a fejükbe.

és mond el nekik hogy :ez étrendkiegészítő a koksz az meg hormon és azt lőni kell.

de ha te se tudod ezt akkor inkább igyál kakaót kokszos

2010. márc. 28. 15:13
 8/8 anonim ***** válasza:

A koksz mióta hormon? :DDDDD A szteroid szerinted micsoda?

Mellesleg az összes mesterségesen előállított,szintetikus táplálékkiegészítő "fehérje" koksz, mivel nem az étrend természetes része.

2010. nov. 20. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!