Mitől fáj edzés után a vállam?
Kb. 3 hónapja kezdtem edzeni (súlyzós) és másfél hónapja minden edzés után tompa fájdalmat érzek mind két vállamban. Tartottam egy-két hét szünetet, úgy éreztem elmúlt, kíváncsi voltam, hogy hogy bírja a terhelést, lenyomtam pár fekvőtámaszt, de újból érzem. Mitől lehet? Nem használtam szerintem akkora súlyokat, amivel megerőltettem volna. Talán nem volt szabályos a gyakorlat?
Ízületvédőt szedek.
190cm
65kg
17/f
Pedig ez ízületi probléma. Javaslatok: gondolom minden edzés előtt bemelegítesz. A vállra különösen nagy hangsúlyt fektess, minden edzés előtt 10 percig melegíts be, és ennek a fele csak a vállról szóljon. Erre javaslom a karkörzést, illetve csináld azt, hogy guggolás közben, mikor állsz, akkor magad előtt nyújtott a kéz, és mikor teljesen leguggoltál, akkor oldalra legyen nyújtva a kezed (tehát guggolás közben folyamatosan mozgasd), ezt nem tudom ennél jobban leírni. Bemelegítés közben, amíg azt érzed, hogy kattog a vállad, vagy valami nincs rendben vele, el se kezdd az edzést, melegíts tovább.
Edzés után mindig nyújts, vállra különösképpen, ez sosem maradjon el.
Ha edzés közben azt érzed, hogy fájna a vállad, akkor melegíts be rá újra, nyugodtan csinálj karkörzést, és azt a guggolást, amit írtam, amíg szünetet tartasz. És nyújts!
Ami míg segíthet, az egy kreatin kúra, de most erről nem írok részletesebben, ennek utána tudsz keresni.
Köszönöm a gyors választ! :D
Minden edzés előtt bemelegítek, lehet akkor nem volt elég alapos. Nyújtani nem szoktam, ezentúl nem fog elmaradni.
Tömegnövelőt minden edzés után iszok, abban van kreatin.
Az a gond, hogy akár meddig csinálom a bemelegítést, nem múlik el a kattogás, és van pár olyan bemelegítő gyakorlat, amitől elég brutálisan ropog a vállam.
Talán nem iszok elég vizet, nem tudom.
Várom a további válaszokat! :)
Folyadék eszembe se jutott, még jó hogy említetted. Az is sokat számít. Naponta legalább 3 liter folyadékot igyál meg.
Ha egy bemelegítő gyakorlat erőlteti a vállat, akkor inkább ne csináld, a bemelegítés célja nem a terhelés, hanem hogy elég lazák legyenek az izmok az edzéshez. Azokat csináld nyugodtan, amiket leírtam.
A tömegnövelőt nem ismerem, én sosem szedtem, kreatinról tudom, hogy segít ilyen esetekben, de az egészen más mint hogy egy tömegnövelőbe tesznek egy kis kreatint. Szerintem keress majd rá, hogy kreatin kúra.
Köszi :)
És szerinted csináljak rotátor izmokat erősítő tornát (rendes edzést szerintem semmiképp nem csinálok mostanában, a legtöbb gyakorlatnál érzem a vállam)
vagy inkább csak pihentessem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!