Mellkas tágítás? Pls help, info alul
a bordáim laposak. kicsi a mellkas térfogatom. ajánlották az úszást, a jógát, meg testépítek és ott van egy áthúzás nevű gyakorlat, ami elméletben kiválóan működik, gyakorlatban már annyira nem. azaz sztem nem...
ti mit gondoltok? az edzőm szerinte a genetikát már nem tudom megváltoztatni, inkább csak építgessem rá az izmokat..
A tüdőtérfogat növelésére nyilvánvalóan azok a mozgásfajták a legalkalmasabbak, amik a tüdőt veszik legjobban igénybe. Én azt javaslom, hogy fuss, ússz nagyon sokat, és ezek mellett a nap egy másik szakában végezd a következő gyakorlatot:
szívd tele a tüdődet, de nem teljesen tele, 100%-ig, hogy megfeszüljön, mert akkor a bordaközi izmok feszülése visszafogja a véráramlást és gátolja az oxigén abszorpcióját, tehát csak (70-80)%-ig szívd tele, tartsd bent, ameddig közepes nehézségekkel tudod (szóval nem, amíg majd' megfulladsz és rángatózol, hanem amíg nem kezd kellemetlenné válni), majd lassan fújd ki. Utána lélegezz egy-két percig mélyeket, lassan, majd ismételd előről a gyakorlatot. Kezdd mondjuk három ismétléssel, aztán idővel növeld, ameddig időd engedi és amennyire tetszik. Ezt a gyakorlatot naponta végezve, naponta váltva úszással-futással kiegészítve jól fogja növelni a tüdőkapacitásod. A különféle súlyzós gyakorlatok ilyesmire nem képesek, azok ugyan szélesítik a mellkast, de ez nem a tüdőre vonatkozik, hanem csak a mellkason lévő izmokra. A kettő nem keverendő. De ha a tüdőtérfogatod mellett az izmaidat is építeni akarod, akkor a súlyzózást sem hagyhatod ki, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!