Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Könyök fájdalom!?

Könyök fájdalom!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Én 17 éves fiu vagyok aki másfél éve sportol(saját testsúlyos edzés,kondi,stb)az lenne a problémám hogy amikor nekikezdtem az edzéseknek akkor eleinte súlyokkal edzettem mert minimális volt a fizikai erőm és nem tudtam még 1 fekvőt se csinálni ezért kisebb/nagyobb súlyokkal kellet magamot erősitsem. Egyik súlyzós edzésnél megsértettem a tricepszemet(fájt is olyan 2 hónapot de csak akkor amikor terhelés alatt volt)mostanra inkább saját testsúlyos edzést csinálok,eleinte nem is volt baj a könyökömmel de 1 hónap útán megint kezdem érezni a fájdalmat(ismét akkor amikor terhelem de akkor is érzem ha csak megfeszitem a kezemet edzés után) és ropog is mellé.Nem nagy fájdalom ellehet viselni de zavar hogy a könyökömmel nincs valami rendbe.

Mi lehet a baj mit tegyek/szedjek/kenjek rá?

Jelenleg kálcium+d3 és néha c vitamint is szedek.

17 éves 80 kg vagyok de csak a hasamon van egy kis plusz szóval nem vagyok túlsúlyos.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. jún. 8. 20:22
 1/8 A kérdező kommentje:
Nem a tricepszemet hanem a könykömöt sértettem meg csak tricepsz edzés közben:)
2015. jún. 8. 20:25
 2/8 anonim ***** válasza:
59%
Mindenképpen menj el dokihoz. Először azt hittem teniszkönyök, de ez valami ízületi baj lehet. Nem hiába mondják, 18-20 év alattiaknak tiltani kellene a súlyzós edzés.
2015. jún. 8. 20:52
 3/8 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ.Pedig csak 6 kg-s volt az a súly
2015. jún. 8. 20:56
 4/8 Dogmatix91 ***** válasza:
59%

Nem az életkorral van a probléma, hanem a hozzá nem értéssel. Nem tudom, hogy miért nem veszik igénybe egy edző segítségét a kezdők az első hónapban/hónapokban. Ezt is ugyan úgy meg kell tanulni, mint olvasni, futni, biciklizni, késsel és villával enni stb.

Pihentesd és menj el egy normális dokihoz.

2015. jún. 8. 21:27
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszodat!
2015. jún. 8. 21:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagy fájdalom ellehet viselni de zavar hogy a könyökömmel nincs valami rendbe.

na erre az orvos azt mondja, pihentesd. ha rendesen mozog a karod, semmit nem csinál vele, mert nincs mit csinálni vele. Kenegesd diclofenaccal, meg pihentesd, aztán elmúlik. vagy nem.

2015. jún. 8. 23:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem ártana multivitamin, fontos az elegendő víz, ízületvédő, külön kollagén (vagy étkezési zselatin), és lenmagolaj. Mindemellett valószínűleg tényleg a technikával lehet gond, nem ártana megkérni valakit, hogy segítsen, akár egy jó személyi edzőt, vagy edzéshez értő gyógytornászt, esetleg orvost, nem tudom, hogy ilyet fogsz-e találni. De ha simán bemész a közkórházba, ott tényleg nem kell csodát várni...
2015. jún. 9. 10:48
 8/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat mindenkinek:)

rendesen étkezek,és a napi 2-3l viz mindig megvan

2015. jún. 9. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!