Gyakorlottabb késdobálók! Kezdőnek milyen típusú kést ajánlanátok? Bővebben lent.
Láttam, hogy rengeteg formájú és méretű kés van, gondolom mindennek van jelentősége. Vagy kezdőnél nem annyira számítanak ezek a különbségek?
Van-e olyan dolog, amire figyelnem kell vételkor (akár használtnál), és mi az?
Nem tudom, számít-e a kés súlya miatt, ha igen, kérlek vegyétek figyelembe, hogy lány vagyok - sportos alkatú.
Segítségeteket előre is köszönöm! :)
bármivel lehet "dobálni" (vagyis ilyen módon távolsági fegyvernek használni) akár egy dugóhúzóval is. amit talán lényeges tudni az a súlyozás. az a kés aminek a súlypontja pont középen van nyél és pengefogással is dobható. aminek a pengéje nehezebb azt nyélfogással ajánlott ellenkező esetben nyilván fordítva. vételnél a praktikusság az első szempont. ha már válogathatsz célszerű olyat venni ami nem túl könnyű/nehéz jó a fogása kényelmes vele dobni érdemes figyelni hogy erős anyagból legyen(nehogy elgörbüljön dobás közben ezen kívül nincs vele sok tennivaló(a szakirodalom szerint:Michael E. Peters:Knife throwing techniqes of the ninja, egy dobókés normál körülmények között gyakorlatilag soha nem megy tönkre)-max a kosztól és a rozsdától kell védeni
Alapvetően nem annyira az számít mit dobsz hanem hogy hogyan a technikán múlikminden(meg a gyakorláson)
Köszönöm :)
Még egy kérdés: mi számít túl könnyűnek/nehéznek általában? Mert ahogy most nézegettem, amiknél fel volt tüntetve a súly, gyakran 35 és 60 gramm között mozogtak. Ha én megfogok egy kést, és arra gondolok, hogy célba szeretném dobni, akkor úgy 90 g-tól gondolnám úgy, hogy "nem fújja el a szél".
Jól gondolom, hogy azért látok sok 35-60 g-osat, mert azok az olcsóbbak, és előbb azokat dobja ki a kereső, vagy a 60-80 g már tényleg egy középnehéz kategória?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!