Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Izomlázra mi a legjobb?

Izomlázra mi a legjobb?

Figyelt kérdés
Most pl. a lábamban van, de bármire ha esetleg más izomcsoportomban van izomláz mit tehetek,hogy minél előbb elmúljon?
2010. febr. 23. 15:16
 1/5 anonim ***** válasza:
21%
Mozogj rá! Mármint sportolj tovább!
2010. febr. 23. 15:25
 2/5 anonim válasza:
Ha edzés után izomlázat érzel másnap, akkor pihentesd aznap, de következőnap edz rá,még érezni fogod 1 darabig de szépen elmúlik, és legközelebb enyhébb még végül egyáltalán nem lesz :)
2010. febr. 23. 16:47
 3/5 A kérdező kommentje:
Kösz a segítséget!
2010. febr. 24. 13:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Az első hozzászóló egy sok-sok éve megcáfolt tévhitet állít. Nem, nem szabad rámozogni, főleg nem keményen!

A tévhit abból indul ki, hogy régen azt gondolták, az izomlázat a tejsav okozza, és ha rádolgozol, vagy főleg ha más izomra dolgozol rá, akkor mivel felgyorsul a vérkeringés, a szervezet lebontja a tejsavat. A valóság ezzel szemben az, hogy az izomláz nem más, mint apró sérülések sokasága az izomzatban, éppen ezért ha rámozogsz, csak hosszabbítod ezek gyógyulását. A megoldás csak akkor folytatni a mozgást, amikor már alig érzed, és akkor sem egyből keményen.

2010. febr. 24. 17:27
 5/5 anonim válasza:

attól is függ h mit sportolsz de én úgyszoktam h a következő edzés lazábban aztán meg ugyanúgy

jah és masszirozás izomlazitóval ;) nekem ez válik be

2010. febr. 24. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!