Mire jó a capoeira?
Úgy értem verekedésre nem.
Valahogy nem látom, hogy önvédelemre alkalmas lenne.
A keleti harcművészetektől, tanároktól kaphatunk valamiféle belső útmutatást magunkhoz az élethez.
Valami életbölcsességet vagy mit tudom én.
Arról nem is beszélve, hogy talán még az önvédelemre is alkalmasak lehetnek.
De a capoeira bemelegítés nélkül...
Máshol az ember rövidebb idő alatt kap használható tudást.
De mit kap a capoeirától. Az interneten valamiféle többletről beszélnek. Amitől a capoeira más,több ajánlott a korunk megfásult társadalmának.
Mit kap tőle az ember, mire jó?
Durván igénybe veszi az ízületeket ?!
Hordoz magában mély életbölcsességet vagy önvédelmet?
Megérthetjük mi ezt itt Európában, Magyarországon?
Vagy csak egyszerűen mára egy szórakoztató sporttá változott és nem kell tőle semmit várni.
A Savate Defense érdekel,de szerintem a megyében nem tanítják.
Mi a különbség a kenpo és kempo között ?
én azt hallottam, hogy a capoeirából itthon inkább csak a játékos részt tanítják.
A kempo egy indiai embertől származik, aki Kínában tanította a szerzeteseket harcra.
A kenpo alapból kínában alakult ki. A kempo főként a kézre alapszik, kevés mozgással, inkább egy helyben állással. Míg a kenpo szintén a kezed használja, és szinte egyáltalán nem rúg, viszont ott az alapja a gyors lábmunka, rengeteg benne az ugrás, "össze-vissza" lépegetés.
!Kamlyn - 53/F!
Egy orrtörés és egy repedés, zúzott-repedt borda, lábujj törés(ek), lábsérülések.
Hát elég mozgalmas egy dolog a capoeira, ha játszod.
A figyelmetlenség, a fegyelmezetlenség... ez a két legnagyobb ellenfél, akárcsak az utcán.
A fiamnak szoktam volt mondani, amikor megkérdezi, mi van akkor, ha... Beteg, részeg, agyament ellenfél mindegy, legrövidebb út, az egyenes.
Jó dolog a capoeira, de ha verekedni akarsz komolyan, akkor fűszerezd meg valamivel.
Egy orrtörés és egy repedés, zúzott-repedt borda, lábujj törés(ek), lábsérülések.
Ezt kosár vagy kézilabdaedzésen is össze lehet hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!