Nőknél hány százalékos testzsír egészséges?
Figyelt kérdés
most vagyok túl egy 9 hetes szálkásító etapon. igazából fogalmam sincs, hogy mennyi a testzsírom, mert az ilyen itthon is elvégezhető módszerekkel még nem sikerült olyan eredményt meghatároznom, ami kétszer egymás után legalább megközelítette egymást. (tehát, nem tűntek reálisnak). gondolkoztam már rajta, hogy bemegyek egy gyógyszertárba, ahol megnézik. a diétát akkor hagytam abba, amikor már úgy éreztem, hogy egyrészt, lement pár kiló, másrészt már úgy éreztem, hogy nagyon gyengülök, mint fizikailag, mint szellemileg is romlott a teljesítőképességem. Nem mondom, hogy maradéktalanul elégedett vagoyk, mert van pár hely, ahonnan mehetne még le, viszont attól is félek, hogy a mellem megsínyli, illetve hogy az amúgy sem túl rendszeres ciklusomba bezavarhat. Bár szerintem még ez a veszély nem fenyeget, mert annyira nem lehet alacsony, inkább csak tájékozódó jelleggel kérdezem, hogy mennyi az, ami úgy okés?2015. ápr. 25. 15:26
2/9 A kérdező kommentje:
20 vagyok. azért a 25 feletti az már sok, nem?
2015. ápr. 25. 15:41
3/9 anonim válasza:
Hát a szakirodalom szerint nem.
De most akkor onnét tudod a 20-at, a nyitóban azt írod, hoyg nem tudotad megmérni egyértelműen, mert 2 totál más eredmény jött ki.
4/9 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok :) a testzsíromat nem tudom, csak tervezem, hogy elmegyek gyógyszertárba, hogy legyen róla fogalmam. meg nézegettem képeket is, de azokból megint csak szinte lehetetlen bármi biztosat mondani
2015. ápr. 25. 15:50
5/9 anonim válasza:
Akkor 20-23% közt egészséges Neked.
6/9 A kérdező kommentje:
köszi :)
2015. ápr. 25. 17:11
7/9 anonim válasza:
24%ig van az átlag keveset vagy nem sportoló fiatal nő.
felette már túlsúlyról beszélünk és 30%tól van az elhízás.
a szépségkirálynők jó csajok vannak 18-20% körül.
alatta már sportosnak nevezhető.
8/9 anonim válasza:
De a szépségkirálynők nem nők, hanem gyereklányok még, és extrém tartáson vannak a verseny előtti hetekben, és csak a versenyen néznek ki úgy.
15% a görög szobrokon ábrázolt férfiak. Szóval túlzás ez a 18%, amit mondsz, 18-20% az már bőven sportos a nőknél, 17%-nál már megszűnik a mensi.
15%: [link]
9/9 A kérdező kommentje:
esetleg tudnátok olyan képet linkelni, ami nem az, ami elsőre kijön a google-ben ha beírom, hogy body fat? :D mert van 2-3 ilyen kép, amin ugyanahhoz a százalékhoz totál másfajta kép van párosítva.
2015. ápr. 26. 11:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!