El kéne kezdenem valami sportot, de hogyan meg mit? Nincs motivációm hozzá
Soha életemben nem sportoltam semmit, mert utáltam, egyszerűen számomra unalmas, hogy nem tudok közben senkit sem csinálni, senkivel sem tudok dumálni. Nekem a sport olyan, mintha semmit sem csinálnék :(
Csakhogy, mivel a max. mozgás az életemben az, hogy néha futok a buszhoz, sokat ülök, és hát az utóbbi időben elkezdett fájni a derekam. Erre még talán az is rádob, hogy fél évig egy mozgássérült mellett dolgoztam, és hát néha kellett emelgetni meg ide-oda rakosgatni, tehát kezdek parázni, hogy gerincsérvem lehet :/
Mit csináljak? Kezdjek el tornázni itthon? A gimiben gyógytesis voltam, emlékszem sok gyakorlatra, amiket ott csináltunk. Amúgy általánosban gyűlöltem a tesit, gimiben viszont imádtam, mert ott nagyon jó volt a hangulat, annyit röhögtünk mindig. (És akkor soha nem fájt a hátam) És az a baj, hogy a haverjaim meg másik városokban tanulnak, csak hétvégére jönnek haza, és így kb. egyedül vagyok itthon, ilyen közös sportra nincs lehetőség.
Meg amúgy is félek belevágni ilyesmikbe, jelen állapotomban annyira gyenge vagyok, hogy semmit sem tudnék rendesen csinálni, egy 20 éves fiúnak meg amúgy is gáz ez egy kicsit szerintem :/
Most elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy aki sportol, az hogyan kezdte el az egészet, és hogy tartott ki mindig a rendszeres edzés mellett?
*nem tudok közben senkit sem csinálni
nem tudok közben seMMit sem csinálni :D
Sok a szöveg :)
De most komolyan. Ha akarsz, sportolj. Ne kifogást keress, hanem csináld. Az szinte mindegy, hogy mit. Majd kialakul, hogy bejön-e. Ez nem egy életre szóló döntés, elkezded, de nem kötelező száz évig csinálni. Max elkezdesz mást, ha elsőre nem jön be a választott sportág.
Mondjuk kezdésnek olvasd el a Fegyencedzés című könyvet. Az saját súlyos gyakorlatokról szól (a gyakorlatokat vedd komolyan benne, a mellékelt rizsa csak azért van, hogy ne 20 oldal legyen a könyv, Paul Wade sem létezik, személyi edzők írták a könyvet). A gyakorlatok viszont nagyon jók, azokkal érdemes foglalkozni.
Elmehetsz terembe is edzeni. Vagy fallabdázhatsz, ha van kivel. Bicajozhatsz is. Futhatsz is. De kombinálhatsz akármennyit. Ami tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!