Hogyan kellene neki kezdenem az erősítésnek?
18 éves lány vagyok.
Kb. 2-3 éve nem tornázom(gerincferdülésem van, de benne volt az is, hogy a tesitanáromnál m mertem tesizni).
5 kilót lefogytam a stressztől, így emiatt a két dolog miatt kb. eltűntek az izmaim. Nagyon vékony vagyok, és gyenge. Amiket régen megtudtam csinálni, azt mostmár nem(pl pár lépcsőfok után már kifulladok, vagy ha gyalog kell iskolába mennem, ami 15 perc a lakásuknól, akkor van, hogy alig kapok levegőt).
Az izületeim pedig nagyon ropognak. Ha lépek, ha csuklókörzést csinálok, ha valakit maszírozok, kattog mindenem.
A napokban elkezdtem erősíteni. 100-100 lábemelés, 100-100 hasprés, női fekvőtámaszból 100, rendesből 10-10(többet nem tudok megcsinálni).
Plusz szoktam még combra gyakorlatokat.
Amikor jó idő van, heti 1-2 órát biciklizek. Mit lehetne csinálni? Ezek jók? Vagy valami mást kellene csinálnom? Bocsánat, ha buta kérdés, de tényleg nem tudok semmit ilyen téren.
Arra jó hogy visszaszokj a mozgáshoz pár hétig.
De a fejlődéshez intenzív edzés és jó étrend kell mert semmiből nincs izom.
a kattogás, ropogás attól lehet h nem iszol eleget.
és az előttem lévőnek igaza van, az étrend nagyon fontos. amiket leírtál azok jók, de mellé egészséges táplálkozást is kell folytatnod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!