Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 97kg vagyok, ajánlott a...

97kg vagyok, ajánlott a futással kezdenem az edzést?

Figyelt kérdés
170 cm magas lány vagyok és 97kg. Mit ajánlotok mivel kezdjem a sportot, mindenképp szeretnék fogyni. Hallottam hogy a futás ilyen testsúlynál megerőlteti az izületeket.
2013. márc. 2. 22:58
 1/5 anonim ***** válasza:

amikor én kezdtem futni túlsúly miatt 120kilogrammot karcoltam, mindenki azt mondta, hogy tönkre fog menni a térdem, senki nem ajánlotta, viszont a kardiológus aki ajánlotta a fogyást, megnyugtatott, hogy akár ártok vele a térdemnek, akár nem, a szívemnek sokkal többet ártok ha nem állok neki...

amúgy futhatsz akármennyit diéta nélkül nem fogsz fogyni.

[link]

2013. márc. 2. 23:03
 2/5 anonim ***** válasza:

szobabringával és saját testsúllyal végzett guggolással.

ha már megy 3x50 teljes guggolás-farizom a vádlihoz ér-heti 2x,vádliemelés talajról 4x100 heti 2x,akkor mehetsz kocogni is.

de ha bátor vagy és csak elmész futni,ezeket akkor is érdemes lenne csinálni mellette.

2013. márc. 2. 23:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Barmilyen sport alapja a futas. A futas, ami csak akkor terheli az izuleteket, ha helytelenul csinaljuk. Futni tudni kell!

A szaladgalas, az ugetes, a bakfincalas, a trappolas nem futas :) ... a busz utan rohanas sem futas :)

Mar az altalanos iskolaban nagyjabol belenkvertek az alaptudast. Gimnasztikaval melegits be, mozgasd at magad ... majd fussal, hogy atmosodjon az egesz szervezeted, a tudod kitaguljon ... vegul nyujtassal vezesd le az egeszet. Fogyasszal sok tiszta vizet.

Amennyi ido alatt elhiztal, nagyjabol ugyanannyi ido alatt vissza is tudod formalni a tested.

Kitartas, ne add fel soha ... idovel letformad lesz a mozgas es a sport ... kesobb majd rohoghetsz a regi ruhataradon.

2013. márc. 3. 08:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Nagy valoszinuseggel nem azert hiztal ilyen szep kerekre, mert abbahagytad a futast.

Valtoztass meg par hibas dolgot az eletedben es a normalis alkat jon magatol.

Ne keresd mar a kifogast, hogy miert nem futhatsz ... Az ember ketlabon jaro "allatfajta" ... ha gyorsabban akarsz eljutni a-bol b-be, az mar majdnem futas ... mi emberek igy kozlekedunk (nem kombinoval) ... mi baja is lehet az izuleteidnek?

Nem az izuleteid fognak fajni, hanem az inaid es a nemletezo izmaid ... eleinte ... utana jon az edzett allapot, amikor mar orom is van a sportban. Mit orom? Elvezet!

2013. márc. 3. 09:42
 5/5 anonim válasza:

fontos,hogy beszerezz egy jó futócipőt,és keveset,alassan kocogj! kezdd mondjuk 5 perccel(ha nagyon megerőltető akkor kevesebbel) és utána sétálj úgy,hogy a futás+séta együtt tegyen ki mondjuk 1 órát

ahogy hozzászoksz a kocogáshoz úgy egyre inkább eltolhatod-mondjuk félpercenként- a séta és a futás arányát

ha bármilyen futás nehezedre esik akkor kezdj inkább biciklivel!

2013. márc. 3. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!