Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyire fogom megbánni, ha...

Mennyire fogom megbánni, ha sérülten futom le a 10 kmnyi távot?

Figyelt kérdés

Május 3-án indulnom kellene egy jótékonysági futáson (wings for life world run) de két hete kényszer pihenőn vagyok csonthártyagyulladás miatt.

Amennyire tudok pihenek, jegelem, kenegetem.

Viszont ha indulnék a versenyen azzal nagyon tönkre vágnám a lábam? Egyáltalán el tudnék indulni? Most úgy érzem igen, mert gyerekekkel dolgozom, naphosszat mászkálok, rohangálok velük, utánuk. S bár fáj a lábam, egy idő után kizáródik a fájdalom.

2015. ápr. 9. 11:41
 1/6 anonim ***** válasza:
1. Ha korrekt a verseny és van helyszíni orvosi vizsgálat,akkor el sem enged indulni. Ha elindulsz nem fogod bírni végig és a végén sanszos,hogy gipszben végzed.
2015. ápr. 9. 13:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne indulj el a versenyen! Nem tudom kikkel mész, kísérd el őket, de te magad ne fuss. Saját tapasztalatból indulom, ha sérülés van, gondolom a futástól, pihentetni kell, amíg el nem múlik teljesen a fájdalom, mert különben rosszabb lesz, és még tovább tart, míg kigyógyulsz belőle.
2015. ápr. 9. 13:14
 3/6 anonim ***** válasza:
2. Ha kérnek előtte orvosit (sport,házi) az sem fog engedni.
2015. ápr. 9. 13:14
 4/6 anonim ***** válasza:

1:

Ez sci-fi, tömegrendezvényeken nem szokták egyenként ellenőrizni, hogy ki alkalmas a futásra, max. annyi van, hogy aláírod, hogy saját felelősségre indulsz, esetleg sportorvosi igazolást kérnek, de az meg lehet jóval régebbi is.

2015. ápr. 9. 13:16
 5/6 anonim ***** válasza:

3:

Nagyon nem vagy képben. Ha sportorvosit kérnek, azt nem a múlt hétről kell bemutatnia, jóval korábban is megújíthatta. De egy tömegrendezvényen ennek is minimális az esélye. Én rengeteg futóversenyen indultam már, volt köztük maraton is, de soha sehol semmit nem kértek még igazolást sem.

2015. ápr. 9. 13:20
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ejj ez így nagyon kellemetlen lesz... Egy csapattal indultam volna aminek én vagyok az "alapítója", vezetője...de akkor hanyagolom. Szeretném még használni a lábam.

A 63%-os válaszolónak igaza van. Nem kérnek semmit és vizsgálat sincs. Csak ha én el nem megyek a háziorvoshoz.

Én még egyetlen egy olyan futáson sem voltam ahol lett volna ilyen.

2015. ápr. 9. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!