C14- (sugárzó) izotóppal jelzett ureumot kellett bevennem helikobakter teszthez. Mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből ez az anyag? Már kezdem megbánni, hogy belementem a vizsgálatba.
A sugárzás mértéke a töredéke, de a röntgen sugárzás sokkal gyorsabban feleződik.
Az interneten azt olvasom:
"
C14 radiokarbon és vele együtt a sugárzás intenzitása kb. 5600 éves felezési idővel kezd csökkenni.
"
Ha a szervezetedben maradna, de mivel úgyis ki fog jönni a vécén, így nem hiszem, hogy aggódnod kéne.
Amúgy sugárzás folyamatosan ér minket úgyhogy még ha ott is maradna, akkor sem okozna semmi gondot ilyen elenyésző mennyiségben.
Te szakmabeli vagy? Csak azért kérdezem, hogy mennyire adhatok az információdra, mert eléggé el vagyok most keseredve...
Akkor miért írták azt a neten több helyen, hogy a "C14 radiokarbon és vele együtt a sugárzás intenzitása kb. 5600 éves felezési idővel kezd csökkenni."
Valamit félreértelmezek?
Rontgen sugarzasnal pontosan mi is felezodik? Ott valamit nagyon osszekavartal mert ott nincs benned semmilyen sugarzo anyag. De hogy megnyugtassalak itt egy cikk olvasd el:
Az általad említett oldal a röntgensugárral hasonlítja össze:
"A radioaktív-izotópos módszer kevésbé elterjedt, pedig a sugárterhelése egy röntgenvizsgálat sugárterhelésének csak ezredrésze."
Ezért nem értem én se.
Nah nem lesz bajod, kész.
De ha már radioaktív izotópot eszel , megkérdezhetted volna az orvost h mennyire veszélyes vagy hogyan ürül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!