Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a joga/yoga alapfilozófiája...

Mi a joga/yoga alapfilozófiája? Hogyan működik?

Figyelt kérdés

Kívülről nézve sok kitekert póz egymásutánja, ami biztos remekül kiroppanja egy ülő életmódú eber minden elgémberedett tagját.

Nagyon rég gondolkodom rajta, hogy belevágok, mert alapvetően tetszik a nyugalom, ami árad belőle, illetve az, hogy nem egy heves sport, ahol kiköpi az ember a tüdejét.

Valaki le tudná írni, hogy hogy működnek ezek a pózok, és mi a yoga célja? Igazából minden érdekel, nagyon külső szemlélő vagyok, de elképzelhetőnek tartom, hogy talán ez lehetne az én sportom.

2015. ápr. 2. 00:42
 1/9 anonim ***** válasza:
nem véletlen keletről jön a dolog. kell hozzá szellemi érettség is, sok tudatállapotot kitudsz hozni magadból és olyan magasságokba repíthet ahol még nem voltál soha. mellé erőt ad, hajlékonyságot, dinamikát. kiváló dolog, hajrá :)
2015. ápr. 2. 00:53
 2/9 anonim ***** válasza:

A különböző tartások az ízületek mozgástartományát növelik, nyújtják az izmokat, vannak erő gyakorlatok is.

Stimulálnak olyan pályákat a testben amik stimulálásának hiánya hosszú távon nem jó, és nem minden mozgásfajta adja meg ezt a stimulációt.

Különben a jóga afféle ima különböző démon isntenségeknek, ebből is következik, hogy hatásos. Én hagynám.

2015. ápr. 2. 09:25
 3/9 anonim ***** válasza:

legfeljebb az nem köpi ki tőle a tüdejét aki

-eléggé edzett

-remekül tud uralkodni magán és nem mutatja ki a kínjait

-nem végzi úgy az edzést ahogyan azt kellene

a nyugalom része akkor jön el ha remek az állóképességed,tele vagy erővel,kiváló az erő-állóképességed,laza is vagy és még a mozgássort is tudod ismered.

a célját meg te választod meg.

ha a sportot kihívást keresed benne akkor meg fogod találni,mert a legalapvetőbb saját testsúlyos edzéstípus.

ha gyógyulni rehabilitálni akarsz azt is.

ha esti,reggeli levezetést keresel azt is.

2015. ápr. 2. 23:09
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Sokat segített!

Ez a démoni ima dolog ez...mi? nem értettem

2015. ápr. 6. 15:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Én sem értem annyira az ezotéria dolgokat. És nem is biztos, hogy nagyon érteni akarom.. fogalmam sincs ezzel mennyire lenne fontos foglalkozni.
2015. ápr. 6. 15:54
 6/9 A kérdező kommentje:
Oké, nem értek hozzá nagoyn de abban biztos vagyok, hogy a joga nem valamiféle sátánista imatánc...Attól hogy nem keresztény még nem gonosz :D
2015. ápr. 6. 23:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Na basszus, utána olvastam és megtaláltam amit nekem tanítottak.. hát nem tudom, maradok a taoista nyújtásoknál és a tajcsinál, de lehet azok is okkultak.. fogalmam sincs :D

Tévedés ne essék, nem vagyok gyakorló keresztény, lehet a kereszténység is okkult. Mittudom már én

"Jóga

Különböző fajtái vannak, de mindegyiknek ugyanaz a célja: testi, lelki, szellemi téren a tökéletes uralom az "én" fölött. A jóga különböző fokozatain át végül az "én" elérkezik a legfelső lényhez - Indiában a Brahma istenséghez. A jóga tehát az önmegváltás vallása.

A nyugati világban a jógát teljesen ártalmatlannak, egyfajta "gimnasztikai gyakorlat"-nak tekintik. Pedig egyes mozdulataiban és koncentrációjában nyilván meglátszik szakrális jellege. Akik jógáznak - még ha nyugati módon is - mindig megnyitják önmagukat, öntudatlanul is, egy idegen szellemi világ és a mögötte álló hatalmak előtt."

Na most elkezdem olvasni ezt a szájtot, van fent egy érdekes című cikk.. bakter :D

[link]

2015. ápr. 7. 07:15
 8/9 A kérdező kommentje:
Nekem szakrális szempontból is kifejezetten pozitív célnak tűnik, hogy az elmém uralja a testem...De egyenlőre egy kis nyugati joga is megtenné:)
2015. ápr. 8. 03:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Igazából nekem is vonzó ez. De szerintem ebben segít a nyugati jóga is.
2015. ápr. 8. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!