Mi a joga/yoga alapfilozófiája? Hogyan működik?
Kívülről nézve sok kitekert póz egymásutánja, ami biztos remekül kiroppanja egy ülő életmódú eber minden elgémberedett tagját.
Nagyon rég gondolkodom rajta, hogy belevágok, mert alapvetően tetszik a nyugalom, ami árad belőle, illetve az, hogy nem egy heves sport, ahol kiköpi az ember a tüdejét.
Valaki le tudná írni, hogy hogy működnek ezek a pózok, és mi a yoga célja? Igazából minden érdekel, nagyon külső szemlélő vagyok, de elképzelhetőnek tartom, hogy talán ez lehetne az én sportom.
A különböző tartások az ízületek mozgástartományát növelik, nyújtják az izmokat, vannak erő gyakorlatok is.
Stimulálnak olyan pályákat a testben amik stimulálásának hiánya hosszú távon nem jó, és nem minden mozgásfajta adja meg ezt a stimulációt.
Különben a jóga afféle ima különböző démon isntenségeknek, ebből is következik, hogy hatásos. Én hagynám.
legfeljebb az nem köpi ki tőle a tüdejét aki
-eléggé edzett
-remekül tud uralkodni magán és nem mutatja ki a kínjait
-nem végzi úgy az edzést ahogyan azt kellene
a nyugalom része akkor jön el ha remek az állóképességed,tele vagy erővel,kiváló az erő-állóképességed,laza is vagy és még a mozgássort is tudod ismered.
a célját meg te választod meg.
ha a sportot kihívást keresed benne akkor meg fogod találni,mert a legalapvetőbb saját testsúlyos edzéstípus.
ha gyógyulni rehabilitálni akarsz azt is.
ha esti,reggeli levezetést keresel azt is.
Köszönöm a válaszokat! Sokat segített!
Ez a démoni ima dolog ez...mi? nem értettem
Na basszus, utána olvastam és megtaláltam amit nekem tanítottak.. hát nem tudom, maradok a taoista nyújtásoknál és a tajcsinál, de lehet azok is okkultak.. fogalmam sincs :D
Tévedés ne essék, nem vagyok gyakorló keresztény, lehet a kereszténység is okkult. Mittudom már én
"Jóga
Különböző fajtái vannak, de mindegyiknek ugyanaz a célja: testi, lelki, szellemi téren a tökéletes uralom az "én" fölött. A jóga különböző fokozatain át végül az "én" elérkezik a legfelső lényhez - Indiában a Brahma istenséghez. A jóga tehát az önmegváltás vallása.
A nyugati világban a jógát teljesen ártalmatlannak, egyfajta "gimnasztikai gyakorlat"-nak tekintik. Pedig egyes mozdulataiban és koncentrációjában nyilván meglátszik szakrális jellege. Akik jógáznak - még ha nyugati módon is - mindig megnyitják önmagukat, öntudatlanul is, egy idegen szellemi világ és a mögötte álló hatalmak előtt."
Na most elkezdem olvasni ezt a szájtot, van fent egy érdekes című cikk.. bakter :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!