Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nagyon kevés a heti 2 edzés...

Nagyon kevés a heti 2 edzés konditeremben?

Figyelt kérdés
Győr és Pest között ingázom,fél hetet itt,fél hetet ott vagyok.El kellett döntenem hol veszek bérletet,ugyanis kondizni mindenképp szerettem volna.Viszont így 2x tudok csak elmenni egy héten(egy alkalommal 1,5 órát töltök el)...nagyon kevés ez ahhoz,hogy picit fogyjak és feszesedjek?21/L

2015. márc. 11. 23:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kevés. Pont jó.
2015. márc. 11. 23:12
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát szerintem ez kevés. Heti 3-4 alkalom kéne. Én heti 5x megyek, mindig 1 órás az edzésem, de csinálom már egy ideje, amióta látványos eredmény is van. Amikor heti 2x jártam semmi haszna nem volt. Csak az állóképességem lett jobb.
2015. márc. 11. 23:31
 3/11 A kérdező kommentje:
És mit tudnál tanácsolni,mit tegyek?Futni gyűlölök szóval az kilőve....itthon van ellipszis tréner,esetleg azon ha csinálok (mennyit is?) az úgy már jobb?Nagyon fontos lenne nyárra a bomba alak de most van rajtam kis felesleg és lötyi vagyok:( Szóval jöhet mindenféle tanács,hogy ezt a heti 2 kondit mivel tudnám még kiegészíteni ahhoz hogy hasznos legyen az egész!
2015. márc. 12. 00:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Fogyni a legjobban viszonylag hosszú ideig (40-60 perc) tartó monoton mozgással lehet. Kocogás, tempós séta, ehhez felesleges (szerintem) a kondi. Ha izmosodni akarsz (formás fenék), akkor meg nézegessél edzésterveket neten, ahhoz bizony súlyzós gyakorlatok kellenek. Amúgy nem lenne ebből a szempontból feltétlenül kevés a 2 kondi látogatás, de ha te úgy érted, hogy a heti 2x sportolás elég-e, akkor nem.

(Egyébként a fogyás is 90%-ban az étrendtől függ és nem a mozgástól.)

2015. márc. 12. 00:20
 5/11 A kérdező kommentje:
Igazából nem is feltétlenül fogyni szeretnék,mert sok felesleg nincs rajtam.Inkább a feszesítés,izmosodás a cél...az,hogy ne legyek lötyi hanem lapos hasam legyen stb.Edzéstervet már kaptam a konditerembe a magasságomhoz,súlyomhoz,testzsírszázalékomhoz igazítva.A gond azzal van,hogy ugye ezt az edzéstervet heti 2 alkalommal tudom elvégezni amit én kevésnek ítélek meg,bár egyáltalán nem értek hozzá...A kérdés itt az,hogy a 2 kondi utáni(hétfő,kedd) napokban mit végezzek/csináljak?Mint írtam futni utálok :(
2015. márc. 12. 00:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs olyan ember, aki szeret futni, mégis csinálják :D Ha meg van edzés terv, amit adtak kondiban, akkor most mi a kérdés?

Egyébként ahhoz, hogy látszódjon az, hogy izmosodsz, le kell adni a fölötte lévő zsírt. Egy szumó birkózó is biztos nagyon izmos, mégis "lötyi" a zsírtól.

2015. márc. 12. 00:56
 7/11 A kérdező kommentje:

Először is:több embert is ismerek aki furcsamód szeret futni.Én nagyon nem...akkor inkább már bicikli,ellipszis,taposó vagy valami kardió:D

A kérdésem még mindig az,hogy a heti 2 kondi elég ahhoz,hogy picit fogyjak(ez jelent nagyon nagyon max 5kg-t) és feszesedjek,vagy a hét többi napján kell-e még valamit csinálnom és ha igen mit és hogy?

Igaz,hogy kaptam edzéstervet,de az kizárólag az ottani kondigépekre vonatkozik,ahova ugye csak 2x tudok menni.

2015. márc. 12. 01:29
 8/11 kovpet ***** válasza:

"Igaz,hogy kaptam edzéstervet,de az kizárólag az ottani kondigépekre vonatkozik,ahova ugye csak 2x tudok menni."

GPS van az edzéstervben és nem működik máshol vagy mi? :)

Amúgy ha nem tartod elégnek a két alkalmat, akkor toldd meg egy harmadikkal, ami saját testsúlyos edzésből áll. Vagy vegyél pár kézi súlyzót és súlyzózhatsz is akár, ha azt jobbnak tartod.

Csak hagyj időt a regenerációra az izmaidnak, akkor nőnek.

2015. márc. 12. 07:29
 9/11 anonim ***** válasza:

" bicikli,ellipszis,taposó vagy valami kardió:D "

Ha a cél, hogy leadj pár kilót akkor ezek a kardió edzések jók, és még futnod sem kell. Akár a futópadon is lehetsz, ahol nem futsz hanem gyorsan mész..:)

De ha a cél az, hogy izmos legyél, szép feszes legyen a hasad, bőröd, akkor a kardió edzés nem jó. Akkor súlyzós edzéseket kell csinálnod, megfelelő súlyokkal, ismétlődő számokkal. Minél kevesebb súlyzós edzésed van, annál később leszel izmos, feszes. HA csak heti 2 alkalommal tudsz konditerembe járni, akkor tanácsolom, hogy előbb csinálj 40 perc súlyzós edzéseket és a végére 20 perc kardiót. Amikor meg otthon vagy, akkor otthoni súlyzós edzéseket csinálj. Ha nincs otthon házi súlyzókészleted akkor bár nem nagy súly, de jobb mint a semmi alapon, fogj meg két 1 literes flakont,(amiben víz van) és máris a kezedben van 1-1 kg súly. Ezekkel lehet otthon végezni több ismétlődő számú edzéseket. Pl: tricepsznyújtás kétkezes súllyal. Ezt a gyakorlatot a konditeremben 4x 12 is csinálhatod annyi súllyal amit azért megérzel, hogy van.

Otthon 2 flakonnal (ami ugye csak 1-1 kiló) csinálhatsz 10x 50 is. Hidd el a végére ugyanúgy megérzed azt a 2 kilót is.. Lehet otthon is végezni súlyzós edzéseket, csak hát csinálni kell.

2015. márc. 12. 09:32
 10/11 anonim ***** válasza:

Sok olyan hely van, ahol a napijegy sem sokkal drágább, mint a bérlet arányos része. Keress egy ilyen helyet abban a városban, ahol nem veszel bérletet.

"All you can move" sportkártyával sok helyet ingyen lehet használni. Nem érné meg? Ráadásul több helyet ki tudsz próbálni.

2015. márc. 13. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!