Térdszorítót mikor kell horadni? Edzés alatt, után otthon? Vagy mindig? 17l
Valószínűleg rosszul végzed ezeket a gyakorlatokat. Én nem használok térdbandázst. Próbáltam már, engem inkább zavar. Van értelme nagyobb súlynál, de ha fáj a térded, akkor eleve ne használj nagyobb súlyt.
Guggolásnál, lábtolásnál arra kell figyelni, hogy a térded ne menjen a lábfejed vonala elé. Amikor pedig kinyomod a súlyt, ne akaszd ki a térded, mert az se jó. Amúgy a guggolásnál lehet, hogy erre nem tudsz figyelni, ezért azt javaslom guggolj Smith-géppel, ha van, ott előrébb tudod rakni a lábad. Nagyon fontos, hogy sarokból próbáld nyomni a súlyt. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy a sarkadon kell állni, de próbálj meg arra koncentrálni, sarokból nyomd ki magad (vagy lábtolón a platót). Ezek alapján szerintem majd látod, hogy a kitörést, hogy kéne végezni. A lábhajlításnál nem tudom, mi a gond, próbáld meg egészen kis súllyal, koncentráltan, lassan engedd le a súlyt. Ha gépet használsz, akkor pedig próbálj ki több pozíciót is, hogy a legkényelmesebb a térdednek. És ne felejts el nyújtani!
Amúgy lehet, hogy futásnál is rossz a technikád, arra kell figyelni, hogy minél jobban bevond a munkába a vádlit és a combhajlítót. Így elég jelentős terhet veszel le a térdízületről.
Amúgy el kéne kezdenek használni étkezési zselatint.
Kedves Kérdező,
A térdszorító edzés közben nem jó semmire, csak az erőemelőknek, akik nagyobb csúcsot akarnak emelni. Nem hiszem, hogy rosszul csinálod a feladatot, itt szerintem más lehet a probléma. De azért érdemes kipróbálnod edzés közben, hogy enyhíti a fájdalmat, de egyes feladatoknál akár akadályozhat is a mozgásban. Edzés után esetleg fájdalomenyhítő hatása lehet.
Nálam például akkor szokott térdfájdalom jelentkezni, ha nagyon mederöltetően végzem a guggolást, edzés után otthon Richtofit Sportkrémmel szoktam bekenni, és általában elmúlik minden.
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!