Mit tegyek, hogy le tudjak menni hídba állásból és lemenjen a spárgám?
Milyen gyakorlatokat tudtok ajánlani? Edzeni nem tudok eljárni, mert nincs se időm, se lehetőségem, szóval mindnképpen itthon szeretnék vmit csinálni.
(14/L)
hát igen, a spárgához nyújtani kell. az mindenkinek a saját alkatától függ, hogy mennyit. ismerek olyat aki bármiféle edzés és nyújtás nélkül fogta magát és lement spárgába.. nekem kb. egy év edzés(tánc, akrobatika) után sikerült..
híd állásból.. hát először fekvésből próbáld meg feltolni magad. ha ez már megy akkor állj háttal a falnak, hajolj hátra, és a falon szépen "sétálj" le a kezeddel. egy idő után meg fogod tudni fal nélkül is.:)
sok sikert.:)
Nyújts sokat. Máshogy nem megy.
Előtte nagyon alaposan melegíts be, különben könnyen sérülsz. Spárgalazításhoz ajánlom, hogy tegyél fel bokasúlyt, ha van, és lendítgesd a lábad. Mikor előre, akkor oldalt kapaszklodj meg valamibe, pl. fotel háttámlájába( http://www.youtube.com/watch?v=LN3NW0MJL2A&feature=related - ő 3:38-kor csinál ilyesmit). Mikor hátra, akkor is támaszkodj meg, de elöl, és hajolj előre (mintha állóspárgát csinálnál). Valahogy így kell kinéznie: [link] de mindenképp lejjebb támaszkodj meg, hiszen így nagyrészt a derekadat melegíted-nyújtod vele, a spárgádat nem.
Ilyen jellegű nyújtással (mikor nem erőszakosan ülsz napi fél órát spárgában) sokkal jobb, tartósabb eredményt érhetsz el, ráadásul nem fáj napokig utána a lábad a túlnyújtás miatt.
Az állásból hidat próbáld falnál, vagy próbáld meg visszafelé, vagyis először hídból próbálj felállni, úgy nem olyan félelmetes. Én mondjuk segítséggel tanultam meg: valaki tartotta a derekamat, míg lementem, aztán ez szép lassan elmaradt.
Remélem minden érthető:)
Szija! Én Breakre járok ott tanuljuk az állásból a hidat!
Nyújtsd a derekadat mindenképp. Bemelegítés nélkül ne kezdj hozzá semmihez mert komoly sérüléseket lehet szerezni. Akármilyen gyakorlatot végzel be kell mindent melegíteni nálunk( futás, sasszé ki be, térdemeléssel és boka hátra emeléssel való futás, derék, kéz, láb, nyújtása, nyak bemelegítése, ujjak bemelegítése). Ha van az iskolában testnevelés órátok, akkor ha esetleg szabadfoglalkozás van, vagy hasonló akkor a bordásfal mellett tudod gyakorolni a hidat, folyamatosan le kell lépcsőztetni a kezed. Ha csak otthon van lehetőséges, akkor ahogy az elöttem válaszolók mondták a fal mellett vagy pedig emberi segítséggel lehet megoldani, és persze próbálgasd először a talajról kinyomni magad. Ha szívacson vagy valami puhán csinálod akkor nem történhet otthon sem bajod. Kicsit hosszúra sikeredett, de remélem érthető voltam. Sok sikert és jó mozgást!
Köszönöm a válaszokat, majd megpróbálom!
Viszont az utcsó válaszolót nem értem... mi az hogy "1 liter tömény"?
Na mind1.
Mégegyszer nagyon köszönöm!!
Szia 😉
Én rsgzek és úgy ment le a spárgám hogy alaposan bemelegítettem otthon is edzésen is majd nyújtottam .
Vegül beültem a spargámba ezt mindennap . Hidd el egyre jobban fog menni.
A hídbanállást úgy tanultam meg , hogy előszőr földről aztán megkértem az edzőmet vagy a szüleimet hogy fogják meg a hátam és tartsanak meg aztán felhúztan aztán jött a lesétalgatas hidba a bordasfalnál ,majd otthon egyre mélyebbre hajoltam ( 1.ágyra ,2. zsámoly 3. kisseb gyerek szék 4. föld ) és visszajövés ugyanígy.Ehez is alaposan melegíts be mert különben meghúzhatod magad.
Remélem tuttam segíteni . Ha kell valami segítség nyugodtan írj😘
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!