Milyen harcművészetet, küzdősportot ajánlotok?
Amiket már próbáltam: kung-fu, kendo.
Szeretnék valamit, ami Budapesten is űzhető, és az önvédelemre épül nagyrészt. :)
Ajánlás? (18 éves lány vagyok)
zen bu kan kempo
nagyszerű harcművészet, életszerű önvédelem, jól megerősít
Szia!
Fuss sokat, és olvass is minél többet. Hogy legyen kellő szókincsed a kidumáláshoz. (nem vicc!)
Amit még ajánlanék: ökölvívás (igazán hatékony ütésetechnikád a boksztól lesz), savate (kézzel hasonlóan jók, mint az ökölvívók, emellé megtanulsz cipőben rúgni), kali/arnis/escrima (fegyveres harc), ju jitsu (földrevitelek, ízületmanipuláció, feszítések, fojtások kifinomult tárháza).
Ha lányként a földre kerülsz, az régen rossz, visíts, harapd szét az arcát, karmolj, tépd le a fülét, told ki a szemét.
Ezeket ajánlanám:)
Hölgyként, és figyelembe véve hogy nem évtizedek múlva hanem képzés után fél-egy évvel már alakuljon ki egy közepes fokú önvédelem, valóban a jiu-jitsu, kempo, esetleg kyokushin karate alkalmas leginkább.
Azonban, védekezésnél az alapfeladat a közvetlen veszély elhárítása és a futás, nem az ellenfél megsemmisítése, én nem annyira a harc részébe mennék bele, nem azon múlik. Esés, védelem ütés és fojtás ellen, szabadulások, blokkolások, esetleg 1-2 gyakoribb eszközhasználat elhárítása, majd futás... Esetleg Krav-Maga.
Kiegészítve némi támadó és áldozat pszichológiával, viselkedés minták tanulmányozásával, lélekjelenlét megörzésével, gyakorlással, és persze fizikai kondival.
Nem box, meg mindenféle full-kontakt helyzet kialakítása a cél amiben győzni kell, hanem életben kell maradni szükség esetén. Ha jól értettem, "mindössze" ennyi a célja a kérdezőnek, nem Európa-bajnok vagy ketrecharcos akar lennni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!