Tényleg nem lehet naponta sportolni?
Otthon szoktam 3x60 karerősítést csinálni (4-4kgs súlyzókkal) 60 hasprés, 30 fekvő, 30mp hátgyakorlat. Tudom, kevés mivel:
-15 éves vagyok, megnyúlt, nem tudok hízni
-minden második nap csinálom és mindig mindenből kicsit többet.
Szerintetek lehet minden nap csinálnom? Valakitől azt hallottam nem érdemes mivel a mikroszakadásoknak kell kis idő begyógyulniuk.
Mi a célod? Izmot akarsz felszedni, gondolom.
"mindig mindenből kicsit többet"
Ne az ismétlésszámot növeld, hanem a súlyt. Ha nincs elég súlyzód hozzá, akkor csinálj valami más, saját testsúlyos gyakorlatot. Vagy vegyél még súlyzót :)
A kis súlyok nem jók izomnövelésre. Ahhoz az kell, hogy jól megterheld őket és a test erre válaszul visszaépítse a "lerombolt" izmot és még egy picit hozzá. Ettől nő.
Akkora súllyal dolgozz, amivel épp meg tudod csinálni a tervezett utolsó sorozat utolsó gyakorlatát. Ez minden gyakorlatnál más és más súly lesz nyilván és ahogy erősödsz, persze növekszik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!