Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg nem lehet naponta...

Tényleg nem lehet naponta sportolni?

Figyelt kérdés

Otthon szoktam 3x60 karerősítést csinálni (4-4kgs súlyzókkal) 60 hasprés, 30 fekvő, 30mp hátgyakorlat. Tudom, kevés mivel:

-15 éves vagyok, megnyúlt, nem tudok hízni

-minden második nap csinálom és mindig mindenből kicsit többet.

Szerintetek lehet minden nap csinálnom? Valakitől azt hallottam nem érdemes mivel a mikroszakadásoknak kell kis idő begyógyulniuk.

2015. febr. 17. 21:27
1 2
 1/13 anonim válasza:
Nem érdemes minden nap, csak mondjuk minden második. Az izmok így sem fejlődnek jobban, sőt még a meglévő, roncsolt sejtet is regenerálnia kell a szervezetnek.
2015. febr. 17. 21:50
 2/13 anonim válasza:
Sportolni lehet amúgy minden nap is csak változatosan csináld.
2015. febr. 17. 21:52
 3/13 A kérdező kommentje:
Tudnátok tanácsot adni hogyan tudnám változatosan csinálni? Rendelkezésemre álló segítőeszközök csupán 2db 2-2kg- súlyzó 4x2kg illetve 8x1kg súlyokkal
2015. febr. 17. 21:56
 4/13 anonim válasza:
Mondjuk egyik nap a karizmokat súlyzókkal, másnap hasat, hátat. És a lábaid se hagyd ki, fuss sokat!
2015. febr. 17. 22:08
 5/13 kovpet ***** válasza:

Mi a célod? Izmot akarsz felszedni, gondolom.

"mindig mindenből kicsit többet"

Ne az ismétlésszámot növeld, hanem a súlyt. Ha nincs elég súlyzód hozzá, akkor csinálj valami más, saját testsúlyos gyakorlatot. Vagy vegyél még súlyzót :)

2015. febr. 18. 08:17
 6/13 A kérdező kommentje:
Jelenleg bőven elég a 4-4 kg-os súlyzó. Van még 8db 1kg-os de azt majd később.
2015. febr. 18. 19:54
 7/13 kovpet ***** válasza:
Nem elég. Oldalemelésre talán, de bicepszre nem, hacsak nem most műtötték a karod és gyógytornára kell.
2015. febr. 18. 20:07
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem most műtötték, de mint mondtam vékony vagyok és gyenge. És én abban hiszek, hogy lehet kisebb súllyal de többet csinálni, mint nagyobb súllyal kevesebbet. Ettől függetlenül mekkora súlyt javasolsz? (6-6kg a súlyzó mivel mindkettőnek 2kg az alapsúlya).
2015. febr. 19. 16:47
 9/13 kovpet ***** válasza:

A kis súlyok nem jók izomnövelésre. Ahhoz az kell, hogy jól megterheld őket és a test erre válaszul visszaépítse a "lerombolt" izmot és még egy picit hozzá. Ettől nő.

Akkora súllyal dolgozz, amivel épp meg tudod csinálni a tervezett utolsó sorozat utolsó gyakorlatát. Ez minden gyakorlatnál más és más súly lesz nyilván és ahogy erősödsz, persze növekszik is.

2015. febr. 19. 17:14
 10/13 A kérdező kommentje:
Rendesen megdolgoztatom őket, van 10 súlyzó gyakorlat, és mit ne mondjak, a végére nagyon elfáradok. Persze lassan majd emelem 2-2 kilóval, de jelenleg ezzel is dolgoztatom őket.
2015. febr. 19. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!