A korpas kenyer az teljes kiorlesu kenyer?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem tudom, hogy milyen korpás kenyérre gondolsz. A TK az teljesen fekete, így néz ki: [link]
De a boltban lehet kapni olyat is, ami a sima fehér kenyérre emlékeztet csak barnább. Az nem TK, csak kevert liszt van benne.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A teljes kiőrlésű kenyér az teljes kiőrlésű lisztből készül jobb helyeken, de sok helyen 50-50% arányban csinálják fehér liszttel, és ugyanolyan drágán adják el.
Mit sem tudsz erről, csak eszed amit eléd raknak a boltban.
Korpás kenyér lehet teljes kiőrlésű kenyér is, ha plusszban adnak hozzá korpát(búzakorpa, plussz rostforrás, főleg bioboltok környékén árulnak ilyet, aranyárban)de a gyakorlatban ezt is fehér és tk liszt elegyéből készült kenyérre szórják csak lehelet vékonyan a sütéskor és máris kész a korpáskenyér,vagy rosszabb helyen fehér liszt, és maláta keverékéből készült tk kenyérnek eladott kenyérre szórnak egy kis korpát, és szintén kész a csaló korpás biokenyér.
És mindez honnan?
Van pár pék ismerősöm!
Erre gondoltam, csak az egy kicsit barnabb ennel.Ez megfelelo tomegnovelesre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!