Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nagyon szeretne...

Mit tegyek, ha nagyon szeretnek lovagolni, de nincs ra penzunk?

Figyelt kérdés

Mindig is nagy allatbarat voltam es kb. 5 eves korom ota minden almom, hogy lovagolhassak. De akarhova elkezdtem jarni, hamar abba kellett hagynom a penz miatt. Igazan sose torodtem bele, csak elfogadtam, hogy nem engedhetjuk meg magunknak. Sokat gondolkodtam azon, hogy hogy lehetne megoldani, diakmunkat is kerestem, de teljesen kizart, nem talalok sehol semmit. Most is jarok egy lovardaba, de csak ki a lovakhoz, mert szivesen eltoltom a szabadidom ott ( etetek, csutakolok, takaritok). Nem veszem kihasznalasnak, mivel nekem ez egy lehetoseg, hogy ott lehetek es csinalhatom, szivesen csinalom. Viszont alapjaba veve ez is egy draga hely 3500/ora. De ahogy nezegetem mindehol igy mozognak az arak.Van egy lovarda ahol csak 1500/ora az talan beleferne, de elmentem megnezni es nem volt szimpatikus hely, flegmak voltak, nem lehet ott lenni a lovakkal mert "van eleg emberuk" szoval lovagoltatas utan szinte elzavarnak onnan. Raadasul egyszerre 8an vannak a palyan. Most lehet azt mondani, hogy nagyok az elvarasaim, de nehez lenne ilyen formaban elvezni. Tehat vegigjartam az osszes lovardat a kornyeken, ahova most kijarok az nagyon tetszik, es annyira szeretnek ott lovagolni, jo az oktatas, az oktato egyszerregy emberrel foglalkozik csak, kedvesek velem. Azt meg is engedik neha, hogy 10 percre feluljek, azt meg en se varom el, hogy oktassanak ingyen nem arrol van szo, de mindenkepp valami megoldast szeretnek ra, mert tenyleg ez az egyetlen sport ami erdekel, amit nagyon szeretnek, ami megy is nekem (legalabb is ezt mondtak, hogy nagyon jo az ulesem ahhoz kepest, hogy komolyabban sose lovagoltam, meg, hogy tudok banni a lovakkal) es kesobb is szivesen foglalkoznek ezzel. De ugye nem csak az orak, mert a fszereles + penz. Mit tegyek?

14L

2015. jan. 14. 22:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, nagyon sok ember szeretne valamit csinálni és nincs rá pénze. Annyit tehetsz, jársz továbbra is oda, ahova idáig. Aztán választasz olyan iskolát, amelyik kapcsolódik valahogyan a lovakhoz. Legvégső esetben az álmodat megvalósítod, amikor már magad tudod előteremteni a rá való pénzt.
2015. jan. 14. 22:29
 2/14 A kérdező kommentje:
Felek, hogy elkesek vele. Tudom..tudom soha semmit se keso elkezdeni, de felek, hogy ha most nem kezdem el es kesobb megis komolyabban szeretnek vele foglalkozni akkor nem lesz ra lehetosegem
2015. jan. 14. 22:39
 3/14 anonim ***** válasza:
73%

Ez van... Gondolj arra, hogy sok gyereknek ennie sincs mit és lakniuk sincs hol.

Tudom, hogy ez nem nagyon vigasztal, de a lovaglás luxussport, ha nincs rá pénzetek nem tudsz járni, ennyi.

2015. jan. 15. 01:08
 4/14 *Glissade* ***** válasza:
100%

Szerintem, menj el egy próba órára oda, ahol 1500ft/ óra.

Mérlegelj:

1. Mennyire flegmák, bunkók veled?

2. Tudsz-e ott újat tanulni?

3. A pénzre mennek-e, vagy normális korrekt oktatást kapsz?

4. Megéri-e az 1500ft/ órát?

5. Heti hányszor tudnál járni?

Nem szép tőlük, hogy rögtön az oktatás után kiraknak, de úgy nézz ki nem érdekük az új vendégek szerzése.

De azt nem tehetik meg, hogy a kifizetett 60 percedet ne kapd meg! Ha abból próbálnának lefaragni, akkor lenne meg minden okod felháborodásra.

2015. jan. 15. 02:21
 5/14 A kérdező kommentje:
Csak annyira rossz belegondolni, hogy sokan a penz miatt nem csonalhatjak azt, amit szeretnenek
2015. jan. 15. 02:21
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

"Csak annyira rossz belegondolni, hogy sokan a penz miatt nem csonalhatjak azt, amit szeretnenek"

Hidd el, szerencsés ember vagy hogy csak erre nincs pénzetek.. Több milliárd ember van aki ölne azért hogy olyan körülmények között éljen mint te. Persze, ezt így 14 évesen nehéz átérezni és gondolom, hogy nagyon szeretnél lovagolni, de sajnos van ilyen..

2015. jan. 15. 04:08
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

minden kislánynak ezt mondjuk, mert így nem mondanak le róla, és kisírják otthon, hogy járhassanak, ami bevételt jelent. lovat tartani nagyon drága, az istálló, abrak, állatorvos, stb. kell a pénz.

1. kérj szüleidtől

2. várj és 16 éves korodtól dolgozhatsz (a gyerekmunka tilos ezért nem kapsz)

3. pakolgasd továbbra is a szart a lovak után, és talán valamelyik lovásznak megesik rajtad a szíve.

2015. jan. 15. 10:47
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy volt osztálytársam imádta a lovakat . Otthagyta az iskolát és elment egy telepre ,ahol lovakkal foglalkoznak .Mi mezőgazdasági Technikumba jártunk,ott ingyen lehetett lovagolni.Keress a portálon sok olyan hely van.Még a rendőrségnek is van lóállománya,de talán a honvédségnek is.A magán lótenyésztőkről nem is beszélve.Nálunk is van egy turizmussal foglalkozó erdész ,örül ha lovagolnak a lovain. Keress és találsz,mondá JÉZUS:
2015. jan. 15. 20:23
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem jo az a hely, voltam ott es tenyleg olyan flegmak, hogy odamegy az ember jokedvvel, a vegere pedig mar eletkedved sincs. Egyszerre 8an megyunk ott egymas utan, hely alig van es nem igazan figyel az oktato senkire. Ha ora vegeig fennmaradtal a lovon barmilyen formaban akkor kijelentik, hogy te mar tudsz lovagolni. Tehat ennek ertelme nem lenne. Persze igazatok van es ertem en amiket irtok, de nagyon nehez lemondani errol. Sajat lovat nyilvan meg nem szeretnek:) Egyebkent koszonom a valaszokat!
2015. jan. 15. 21:35
 10/14 *Glissade* ***** válasza:
100%

Ugyan, ne gyertek már azzal a hülyeséggel, hogy lovagolni luxus!

Ma olvastam egy cikket, hogy egy lótetemet dobtak valamelyik állatmenhely elé.

A ló meghalt! Vemhes volt, és a kiscsikó is meghalt.

Másnak az- az álma, hogy lóra ülhessen egyéb hellyeken meg kinozzák és megölik őket!

Egy másik cikkben éheztettek egy lovat, aki átszökött a szomszéd kertjébe legelni. A szomszéd bosszúból levágta a nyelvét!

A lo luxus állat? Ugyan már!!!

2015. jan. 18. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!