Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A cselgáncs milyen típusú...

A cselgáncs milyen típusú küzdősport?

Figyelt kérdés
Hogyan győzi le egy cselgáncsos az ellenfelét? Milyen módszereket használ? Hatásos ez utcai harcra?

2015. jan. 14. 14:50
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Azért van ellenpélda is, hogy az utcai bunyóban nem érsz semmit a harcművészettel:

[link]

Pedig ez csak egy boxoló, aki csak felül védekezik, de mégis elintézett egymaga jópár embert. Azért az utcai bunyóban általában ütnek és nem rúgnak, ha te azt ki tudod védeni és visszaütni egy igazi betanult boxütést, előnyben vagy. Vagy például mért ne lehetne megkérni az edzőt a boxedzésen, hogy utcai harcra készítsen fel, te nem ringben, szabályok között akarsz boxolni. Természetesen önvédelemre gondolok, nem kiprovokált harcra.

2015. jan. 15. 10:07
 12/21 anonim válasza:

"Azért az utcai bunyóban általában ütnek és nem rúgnak, ha te azt ki tudod védeni és visszaütni egy igazi betanult boxütést, előnyben vagy."

Hát, ha ilyen elvárással mész bele egy utcai harcba, akkor ott nagyon nagy problémák lesznek. Először is, egy utcai harcban igazán nem tudod megjósolni, hogy milyen mozdulatokat fognak használni. Ha kezében van valami - sörösüveg, partvisnyél, stb. - hozzád dobja, vagy üt vele? Van-e nála fegyver, gázspray? Van-e a közelben barátja? Plusz, ha eleve bántani akar, de még nem mutatja jelét (azaz nem ütheted meg, mert nem vagy jogos védelmi helyzetben), de megfogta a karodat és elkezdi szorítani, recseg a csuklód, mit csinálsz vele? Nem fogod tudni megütni, mert ő irányítja az egyik kezed és ezzel a testhelyzeted. (Ezekre a szituációkra nagyon szép karfeszítések, csavarások, dobások vannak, de ezeket addig kell gyakorolni, hogy zsigerből jöjjenek.)

Ami egy versenyzőnek megy, olyan ellenfeleknél, akik abszolút nem számítottak ütésre, az nem fog működni, ha nyolcan körbeállnak a kerületben.

Nálunk odahaza a több európabajnokot kiadó cselgáncs csapat edzőjét kórházba küldték hetekre... Két utcányira a rendőrségtől. Egy kisvárosban. A kung-fu edzőmet, aki civil ruhás rendőr, egyszer láttam lesérülve, és az sem verekedés miatt volt, hanem baleset.

2015. jan. 15. 17:11
 13/21 A kérdező kommentje:

Én olyan utcai harcra gondoltam, ahol 1 ember támad rám fegyvertelenül. Már több ilyen "esemény" volt az életemben és mindig nálam nagyon emberek kóstoltak be (175/65 vagyok).

Mivel elég rosszak a reflexeim, ezért gondoltam, hogy ha bármilyen küzdősportot tanulok, javulni fog, és tudatosan ki tudom védeni a támadásokat + azonnal vissza is tudok ütni. Meg mondjuk nem blokkolok le, ha látom, hogy valaki félreérthetetlen szándékkal trappol felém az utcán.

Szóval ha mást nem, legalább a reflexeimmel előnyben leszek, ha tanulok vmit.

2015. jan. 16. 09:31
 14/21 Xbox imádo ***** válasza:
31%

Ez fas z ság nem lehet használni

ökölvívástól ütés álló leszel , nem fogsz pár ütéstől padlót fogni

villám reflexeid lesznek

Nem tudom aki bírkózik,judozik + boxol

pl 5 éven keresztül

melyik ember üti ki könnyedén

esetenként nem tudná megvédeni magát?

nem hinném. Ökölvívásnak a legjobb a védekezése ne feledjétek!

Ha ütni kell a boxoló rendesen üt.

ha közel kerül akkor meg földhöz bas sza

szóval itt pofáznak fegyver ellen nem érnek semmit

nem,igen nem értem semmit!

De krav maga meg ilyen sza r ok érnek ?:D

nem tudom ki fog vagánykodni egy 30cm vadászkéssel

senki

deffendozhatsz meg ilyen szar okat csinálhatsz akkor sem fogod tudni megvédeni magadat késsel szemben, esetenként pisztollyal szemben!

Ha igazi férfi emberek módjára megy a küzdelem igen meglehet védeni magunkat!

Kést nem nagyon szoktak használni nem is nagyon hordanak!

Szóval kedves kérdező ne hallgass ezekre a papagáj okra nem sportolnak semmit , otthon ülnek és válaszolgannak marhaságokat egyik sem ér semmit!

Szóval ha meg kell védeni magadat Judot kezdj melette ha alkalmad van ökölvívást

ezzel a kombinációval lehet ám darálni.

Ha 18 feletti vagy vegyél gumilövedékeset

késsel nem tudnak ellened mit csinálni fegyvere nagyon kevés embernek van azok meg nem vagánykodnak! :D

Na SOK SIKERT HA VAN KÉRDÉSED ÍRJ!

2015. máj. 22. 18:35
 15/21 A kérdező kommentje:

Utolsó: egyetértek veled, biztos, hogy előnyben vagy az utcán, vagy a discoban, ha tanultál boxolni, vagy cselgáncsozni. Késsel még engem sem támadtak be soha, mindig ököllel jöttek. Pofont így is, úgy is kapok, de ha legalább harcművészetet tanulok, vissza is tudok ütni, neadjisten kivédeni az ütéseket, vagy ütésállóbbá válni.

5-ös: egyébként tanultam 2 évig karatézni és ott tanítottak ágyékra rúgást. Hozzáteszem, egyszer verekedtem valakivel gyerekként. Beálltam alapállásba, mint egy barom, és rúgtam egy maye gerit... csakhogy közben a srác lehajolt és kirúgta a lábam. Újra megtettem és újra kirúgta a lábam. Na, akkor fogtam magam és a parasztmódszerrel lefogtam a nyakát és lerántottam a földre. Konklúzió: A Karate Goju Kai egy szar (vagy az edzőm volt az).

De a boxra már nem mondanám azt, bár még nem tanultam soha.

2015. máj. 26. 10:26
 16/21 A kérdező kommentje:
U.i.: A boxnál nem árt figyelni az ágyékra, mert arra nem tanulnak meg védekezni.
2015. máj. 26. 10:27
 17/21 Xbox imádo ***** válasza:
0%

egy ökölvívónak nem tudod elrugni az ágyékát hisz a lábmunkája miatt.

egy jó ökölvívót lábbbal nem tudsz megrugni.

cselgáncs,bírkózás ökölvívás

ez a három sport ami a legjobb önvédelemre,

nem hiszek az ilyen kravmagás szarokban.

defendo meg ilyen szarok a lúzereknek valók.

Akiknek nincs annyi faszuk elmenjenek edzésre

kapjanak pár pofont

az a véleményem.

SZÓVAL HA EZT TUDNÁD CSINÁLNI 1 ÉVIG

ÖKÖLVÍVÁS, CSELGÁNCS

EGYÜTT

Esélytelenek lennének szemben a muay thaiosok,kickboxoso

a krav magás gyökerek is:D

ha meg 5 évig csinálod go ketrecharc!

2015. jún. 1. 14:51
 18/21 anonim ***** válasza:
nem tudom eldönteni, hogy most ez egy troll vagy tényleg ekkora gyökér.
2015. jún. 1. 19:14
 19/21 Xbox imádo ***** válasza:
Mondjad miben nem értessz egyet
2015. jún. 3. 14:42
 20/21 anonim ***** válasza:

jó kezdjük az elején

"egy ökölvívónak nem tudod elrugni az ágyékát hisz a lábmunkája miatt.

egy jó ökölvívót lábbbal nem tudsz megrugni."

ez úgy f4szság ahogy van, ha valaki elmegy mellette olyan sportot űzni pluszban amiben rúgnak is akkor oké, de akkor már nem boxolóról beszélünk.

https://www.youtube.com/watch?v=zQ7bbmjtAB0

"cselgáncs,bírkózás ökölvívás

ez a három sport ami a legjobb önvédelemre"

a sport nem önvédelemre való.. vannak benne használható dolgok de önmagában kevés és azt se nagyon értem miért pont ezt a 3-at választottad ki, még ha csak birkózást meg judot írsz azt mondom oké, ugyan úgy f4szság de legalább értem a gondolatmenetet mert itthon azokból vannak magasan a legjobb színvonalú edzések..

"nem hiszek az ilyen kravmagás szarokban.

defendo meg ilyen szarok a lúzereknek valók.

Akiknek nincs annyi faszuk elmenjenek edzésre

kapjanak pár pofont"

egyrészt van ott is sparring másrészt sok küzdősportoló jár le pluszba kravmagára/defendora kiegészítésnek, "Akiknek nincs annyi faszuk elmenjenek edzésre

kapjanak pár pofont" ez rész meg külön vicces annak a szájából aki napi 8x teszi fel a kérdést, hogy lemenjen e boxolni meg judora.

"SZÓVAL HA EZT TUDNÁD CSINÁLNI 1 ÉVIG

ÖKÖLVÍVÁS, CSELGÁNCS

EGYÜTT"

akkor mi lesz? az amatőr szintet elérni is 2-3 év

2015. jún. 3. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!