Hogy is kellene nyújtani?
Mondjuk csak azért, hogy hajlékonyabb legyek.
Ez az indoklás.
Az nap amikor valaki erősítő gyakorlatokat végez már ne is nyújtson? Inkább másik nap?
Mi több olyat is olvastam, hogy közvetlenül az edzés előtti nyújtás(nem az ami a bemelegítés után következik, hogy ne húzódjon meg semmi) még rontja is az izmok teljesítményét.
Jóga gyakorlatok? Mikor?
"Az nap amikor valaki erősítő gyakorlatokat végez már ne is nyújtson?"
Szerintem érdemes nyújtani! Nem a hajlékonyság szempontjából, hanem azért mert az normális erősitő edzés után tonusba kerül az izom. A nyujtás hatására pici ellazulsz; jelzés a testnek és az agynak, hogy itt a vége.
Hajlékonyság szempontjából:
Súlyzós edzés után (ha még lenne is türelmem hozzá) nem szeretek a hajlékonyságra edzeni, mert épp az előbb említett tónus miatt nehezen programozom át az agyamat a nyújtásra.
Konyhanyelven: merevebb vagyok mint szoktam lenni, sérülés veszélyes a
nyújtás.
"Inkább másik nap?"
Ha konkrétan a hajlékonyságra szeretnél edzeni, kellő bemelegítés, egy kis sajáttestsúlyos erősítés után, tedd át másnapra.
" Mi több olyat is olvastam, hogy közvetlenül az edzés előtti nyújtás(nem az ami a bemelegítés után következik, hogy ne húzódjon meg semmi) még rontja is az izmok teljesítményét."
Igen, rontja! De itt is a mértéken múlik. Pl. nyújtó hatású gyakorlatok megengedettek edzés előtt, csak nyújtani ne állj neki :)
" Jóga gyakorlatok? Mikor?"
A jóga az egy komplex rendszer! Ne vond össze egyéb más edzéssel. Külön napon legyen, vagy egyik reggel másik délután, vagy este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!