Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A futógép honnan tudja, hogy...

A futógép honnan tudja, hogy a sétával vagy a kocogással mennyi kalóriát égetek?

Figyelt kérdés
Az oké, hogy az elején megkérdezi a súlyom, ebből tud kalkulálni. De mondjuk vegyük a 6.3 km/ órás tempót. Van, aki itt még sétál, én már kocogok. Ahhoz képest kicsit kevés a 340 körüli óránkénti kalóriaégetés... Nem? Tudom, hogy ezek csak körülbelüli értékek, de akkor is, honnan "tudja", hogy adott sebességen én milyen mozgást végzek?
2010. febr. 5. 17:05
 1/5 anonim ***** válasza:

méri közben a pulzusod! :) ezért kell a súlyod és a magasságod és és korod! de ezek nem olyan biztosak igazad van!ha tutira akarsz menni hogy hány kalóriát égettél el akkor szerezz be egy polar órát!ami méri a pulzusod övvel!ez pontos adatokat mér le! a 340Kcal reális 1 óra futás alatt ha alacsony pulzusszámon csinálod az edzést!

ha ez segít,én ma bicajoztam bent görgőn 1óra30percet! 140es átlag pulzussal a maximum pulzus volt 176bpm és így égettem el 673Kcal-t! :)

2010. febr. 5. 17:21
 2/5 anonim ***** válasza:
A súly, életkor alapján vesz egy átlagot. Ennyi. De amúgy meg ne foglakozz ilyennel!
2010. febr. 5. 17:21
 3/5 A kérdező kommentje:

Életkort nem kérdez, de még nemet sem, csak a súlyt. És pulzust sem mér folyton, csak ha odateszem a kezem. Ezt pedig kocogás közben ritkán teszem, nem valami kényelmes. :)

Meglepő, hogy 1 óra kocogás tényleg csak ennyi kalória. De azért az mégsem lehet, hogy gyorsgyaloglásban is ennyi... Vagy igen?

2010. febr. 5. 18:02
 4/5 anonim ***** válasza:
km-re vetítve ugyanannyit égetsz ha sétálsz, ha futsz, tökmindegy. Én mondjuk 6km-en elégetek sacc 600 kalóriát... Ha futok megvan fél óra alatt, ha sétálok egy óra... a kalória ugyanannyi, az idő változik. A gép kurv@ra nem tud pontosan mérni, és ezzel nem is kell foglalkozni.
2010. febr. 5. 19:06
 5/5 anonim válasza:
én ezt értem de nekem nincsen ilyen pulzusmérő kütyüm sajnos :S
2012. szept. 3. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!