Milyen gyakorlatokat tudnátok ajánlani?
Már egy ideje gondolkodom rajta, hogy kicsit fogynom kéne, az evésből már visszavettem, viszont valamilyen testmozgás is kellene mellé.
Ezzel az egyik probléma, hogy vizsgaidőszak van, nem nagyon tudok elmenni itthonról, a másik, hogy mozgás indukált asztmám van. Ez azt jelenti, hogy fizikai megterhelés hatására kapok rohamot, pl. a harmadikra még viszonylag simán fellépcsőzöm, de a negyedikre felérve befulladok, illetve tavaly a beep-tesztet is csak 4.6-ig bírtam. Szerencsére javult annyit a légzéstechnikám, hogy viszonylag rövidek ezek a rohamok, de akkor sem túl kellemesek. Ezért kellenének olyan gyakorlatok, amit naponta többször tudnék végezni és elég rövidek ahhoz, hogy elkerüljem a fulladást.
Mit tudtok ajánlani, vagy milyen irányban keresgéljek?
Otthon egyszerűbb mozgásokkal kezdj, alap erősítéssel alacsony inzenzitáson.
Ne az evésből vegyél vissza, hanem az ételeid rossz minőségéből inkább. Ez segítené a fogyást is és az asztmát is.
A nassolást elimináltam, nem a normális étkezést. Majd kitalálok akkor valamit.
Egyébként nem több tíz kiló feleslegről van szó, 'csak' 5-6 kilóról.
Alap erősítő gyakorlatok kivitelezését megtalálod a builder.hu oldalon vagy a fegyencedzés című (online elérhető) könyvben.
Neten is vannak jó átmozgató videók, én a bodyrock traininget 'kedvelem', de vannak akiknek bejön Rubint Réka, Béres Alexandra és.. a zóna edzéses Enikő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!