Melyik sportot válasszam?
Hali!
Versenyszinten karatézok (harcművészetként is szeretem), de viszont magas(195cm) vékony testalkatú vagyok..volt hogy kihagytam egy félévet és kondiztam, ekkor azért meglátszódott meghíztam, de most, hogy újra karatézok megint vékony lettem...
A karatét illetve a kondit együtt nem tudom csinálni az egyetem miatt...
Melyiket lenne célszerűbb választanom a karatét vagy a kondit?
/Karatéban szeretem, hogy versenyezhetek járhatom az országot(világot) de viszont nem nagyon érzem jól magam ilyen vékonyan (főleg nyáron)...kondival viszont jobban néznék ki ha magamra szednék pár kilót és a tanulás mellett is egyszerűbb lenne../
Normális válaszokat, köszönöm!
19/F
Köszi!
Érveket is kérhetek esetleg?
Én boxolnék karate helyett. Egyszerűen több értelmét látnám.
Amúgy meg karate a kondi helyett, nyilván karatén is erősítesz, de talán mégis fejlesztőbb jellegű mozgás. Én mondjuk bunyót nem cserélném le testépítő edzésre pár kiló felszedett izom miatt.
Aki igazán szereti a karatét, meg a harcművészeteket, az nem tudja abbahagyni holmi testépítés miatt. :)
Folytasd a karatét és mellette végezz vagy saját testsúlyos edzést, vagy folytasd a kondizást. Heti 4 edzés belefér egyetem mellett is. Én még vizsgaidőszakban is lementem karatézni minden nap, sokkal többet nyersz vele mint amennyit vesztesz azzal a 2,5 órával.
Az sem rossz ötlet, amit az előző ír, hogy próbálj ki egy puhakesztyűs stílust (box, thai box). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!