Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért recseg a térdem guggolás...

Miért recseg a térdem guggolásnál? (Részletesebben lent)

Figyelt kérdés
Tegnap csináltam megállás nélkül 50 guggolást, természetesen bemelegítés után. Még recsegett-ropogott a térdem, azelőtt, hogy bemelegítettem volna; és mikor ezen túl voltam, "egy reccshang nélkül" megcsináltam a guggolásokat. Semmi gond nem volt. Viszont ma ugyanígy kezdtem a dolgot, ráadásul most még alaposabbnak is éreztem a nyújtásokat, de úgy recsegett a térdem a guggolásnál, mintha csak így hipp-hopp kezdtem volna bele. Nem is mertem tovább csinálni. Ezelőtt kb. 1-2 évvel semmi ilyen problémám nem volt. 14 éves lány vagyok, nem sportolok külön, csak ha időm engedi, néha edzek, lovagolok. Tudom hogy sokan tették már fel ezt a kérdést, de nem tudom, hogy vajon melyik dolog lehet nálam igaz. Van, aki szerint ez a tinikor velejárója. Van aki rögtön porckopásra gyanakszik. Ahány embert kérdezek, annyi félét mondanak ezzel kapcsolatban. Ti mit mondtok? Mi lehet az oka ennek a rendkívül idegesítő, de nem fájdalmas kattogásnak? Szabad ettől még guggolást csinálnom - nem foglalkozva ezzel -, vagy csak rontok a helyzeten? Mit tudok tenni az elmúlása érdekében? Kérlek, bármilyen tippet, tanácsot tudtok, osszátok meg velem! Előre is köszönöm!

2014. dec. 28. 00:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Nagy a gyakorlatban a lendület és vagy befelé állnak gyakorlat közben a térdkalácsaid és vagy gyenge az egész térdízületed mert nem voltak felvezető erősítő gyakorlatok.A fegyencedzés alapján kezd el,ott vannak nehézségi fokozatok.
2014. dec. 28. 01:25
 2/5 BB.Bence válasza:
ha nagyon szar térded kezd csak biciklizéssel (szobabicikli) kezd csak napi 5-10 percel aztán fokozatosan noveld a mennyiséget, ha már 40-50 percig felmentél már azért meg kéne erosodnie a guggoláshoz.
2014. dec. 28. 13:02
 3/5 A kérdező kommentje:

De biciklizni szoktam, meg ugye tesink is van heti három alkalommal: azért meg van mozgatva a térdem rendesen. Csak azt furcsálom, hogy csak guggolásnál van ez a recsegés. Soha máskor nincs ez. Csak és kizárólag akkor...:/

De azt mondjátok, hogy nem a korom miatt van? Pedig ezelőtt sosem fájt, ropogott a térdem...

Köszönöm szépen mindkettőtök segítségét; viszont bárki ha tud még valamit, kérem szépen írja le ide! Nagyon megköszönném! :(

2014. dec. 29. 00:27
 4/5 anonim válasza:

Hasonló problémaim voltak nekem is. Amikor leguggoltam érezhető es látható volt a kattanás. En kézilabdázom szoval gyanakodtam arra is, hogy emiatt lehet. Aztan elmentem orvoshoz mert kozbe meg erős fájdalmak is megjelentek es kiderult, hogy a porcokkal van baj. Kívül is belül is szakadás látható valamint a térdkalacsom rossz helyen állt.

Szoval nem tudom mennyire függnek ossze a dolgok es hogy a te eseted mennyire különbözik, de ha fájdalmaid is vannak, akkor ajánlom, hogy keress fel egy orvost!

Ha bármi kérdésed van irj bátran! :)

2015. jan. 2. 13:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!:)
2015. jan. 4. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!