Hogy kezdhetnék neki a futásnak, ha még teljesen kezdő vagyok benne, és szükségem lenne az állóképesség, erőnlét növelésére?
Figyelt kérdés
Ha valaki tudja, megköszönném, ha részletesebben leírná, hogy hogy kell elkezdeni és fejlődni.2010. febr. 2. 23:15
1/4 anonim válasza:
A futanet.hu oldalon találsz kezdőknek szóló edzésterveket, melyekben még sok a séta a futás mellett. Ugyanott vannak linkek további edzésekhez, tanácsokhoz. Kezdetben fuss úgy, ahogy kényelmes. Találd meg, hogyan tudsz egyenletesen lélegezni futás közben. Eleinte szenvedős lesz, de aztán megtalálod a szépségét, és besegít az endorfin is. Nem árt, ha egy idő múlva már orron be-szájon ki lélegzel, de ez az elején nagyon nehéz. Most, mivel hideg van, mégis próbáld orron át venni, legfeljebb kicsit lassan futsz. Éles helyzetben, pl. versenyen persze lehet szájon be-ki. Kezdetben szerintem fuss heti 3-4 alkalommal. Heti 1-2 pihenőnapot a későbbiekben is tarts. Akkor pl. végezhetsz vmit felsőtestre (úszás, kondi...).
2/4 anonim válasza:
Esetleg foci, kosár? Az is megfuttat, és nem monoton.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Rendszeresen sportolok még mellette...a labdajátékokat nem szeretem :)
2010. febr. 3. 14:25
4/4 anonim válasza:
Én amikor elkezdtem futni, 30-35 perc alatt tudtam lefutni 7 km-t, de az alap állóképessége is mindenkinek más, valakinek jobb, valakinek rosszabb, de az a lényeg hogy magadból hozd ki a legtöbbet. A lépcsőzés is nagyon jó, amilyen fárasztó, úgy növeli az állóképességet is, főleg ha futsz rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!