Napi 20 percet szoktam tornázni. Mikor ér "többet", ha reggel vagy ha este csinálom?
Este nem igazán jó mozogni, pont azért mert felpörget és a testhőmérsékletedet is megnöveli ami negatívan hat az alvásra, tehát inkább reggel.
Viszont éhgyomorra ne mozogj, butaságot írt az előző. Nyilván ha reggel edzel nem kell komplett angol reggelit benyomni, de egy kis zabpelyhet, energiaszeletet, banánt vagy valami ilyesmit kell enni.
Azért nem annyira ártalmas az alvásra. Nem éjjel kell elmenni, ennyi.
Az relatív, hogy kinek mit jelent az éhgyomor. Nekem azt az állapotot jelenti, amikor enni kell. Márpedig ilyenkor nem szabad elmenni futni. Hogyha nem jut szénhidráthoz a szervezeted (ami kell a futáshoz), akkor máshonnan fogja fedezni a szükségleteit. Az izomzatod bánja, ha nincsen a gyomrodban semmi futáskor.
Tehát teljesen mindegy, hogy reggel vagy este, de én meg inkább este vagy délután mennék el (legkésőbb 20 órai kezdéssel), mert akkor már be vagy melegedve, kisebb az esélye a sérüléseknek.
Az anyagcserét (hosszú távon) gyorsítani hosszabb futásokkal lehet. Ez a 20 perc nem túl sok. Persze ha gyors futást, váltófutást, stb. csinálsz, ahhoz megfelelő ez.
Olvasd már el a kérdést újra!
A kérdés nem a futásra vonatkozik, hogy mikor fusson, hanem a tornára! Ugyanígy a 20 perc is a tornára vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!