Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Üdv futással lehet fogyni?

Üdv futással lehet fogyni?

Figyelt kérdés
És ha igen menyit?

2014. dec. 9. 16:47
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet. Bármennyit.
2014. dec. 9. 16:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Inkább kocogással, amennyit szeretnél.
2014. dec. 9. 16:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha kalória mínuszba vagy akkor lehet fogyni.
2014. dec. 9. 17:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Addig lehet normálisan fogyni, ameddig eléred a korodhoz és nemedhez tartozó testzsírszázalék alsó határát. A testzsírszázalékod innentől kezdve csökkenhet (ha növeled az izomtömeged), a tömeged nem nagyon.

Ez arra az esetre vonatkozik, ha nyekenyóka izomtalan valaki vagy. Ha nem így van, akkor a normális (= egészséges) testzsírszázalék-tartományod is lejjebb lesz valamennyivel (a megnövelt izomtömeged miatt).

Testzsírszázalékot azt lehet mérni. Mind géppel, mind manuálisan. Én géppel jobban szeretem.

2014. dec. 9. 17:35
 5/8 anonim ***** válasza:
*korodhoz és nemedhez tartozó EGÉSZSÉGES testzsírszázalék alsó határát.
2014. dec. 9. 17:36
 6/8 A kérdező kommentje:
jelenleg 14% a testzsírom mi lenne az alsó határ? 13/F
2014. dec. 9. 17:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mert nagyon fiatal vagy. Az ahhoz a korhoz tartozó adatok hiányosabbak. Ez a minimum 18 évesekhez tartozik (gyaníthatólag):

Description Women Men

Essential fat 10–13% 2–5%

Athletes 14–20% 6–13%

Fitness 21–24% 14–17%

Average 25–31% 18–24%

Obese 32%+ 25%+

Férfi atlétáknál van a 6-13%, tehát te akkor tudsz még valamennyit lecsipegetni belőle, ha atlétának készülsz. 18 év felett rendesen lehet fejleszteni az izomzatot is, és ott szokott még a testépítőknél durvább lenni. De a versenyszerű testépítés az egészségtelen, ott ugyanis azt is megcélozzák, hogy mindenféle lökött diétával bemenjenek a normál érték alá is (ugyanis akkor jobban látszódik maga az izomzat is). Nekik nagyjából így néz ki a testük az alacsony testzsírszázalék miatt:

[link]

És ez meglátszik akkor is, ha nem feszítenek be.

Úgy 5% az, ami alatt mindenkinek káros (nőknél magasabb ez a százalék). De én a helyedben a 10-et se akarnám direkte célzottan megközelíteni.

Én azt tudom javasolni, hogy sportolj, de mindenféle lökött diétával ne foglalkozz, ami azt célozza meg, hogy normál alatt légy. Édességzabálástól el lehet tekinteni, egészséges étkezéstől meg nem.

2014. dec. 9. 18:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat sokat segítettek
2014. dec. 10. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!