Egy ilyen katana mennyire lenne megfelelő?
Főként vágási gyakorlatokra szeretném használni. Egy ilyen kardot mennyire tudnak kiélezni? Minőségileg mennyire jó? Szerintetek ennyiért jó döntés lenne?
Kínából? Nincs kérdésem. Viccet félre rakva, egy képről, hogy gondolod, hogy bárki megtudja mondani, milyen minőségű a fém. Lehet nem is ilyet kapsz, csak valami hasonlót.
Lehet érdemesebb lenne elmenni egy fegyverkovácshoz, aki drágábban, de minőségi fegyvert készítene.
Másik, lehet át se engedik a vámon, mert ez már fegyver kategória.
Csak a kép alapján nehéz véleményt alkotni, a pengét látni kell, kézbe kell venni ahhoz, hogy megbizonyosodjunk a minőségéről,+ egy két próbavágás.
De!! legyünk realisták. Ahogy látom kínából hozatnád. Azzal semmi baj sincs, ugyanis a a világ szamurájkard készletének háromnegyede ott készül :D. ez nem feltétlenül jelent rossz minőséget. Az ithon kapható kardok is ott készülnek, és bátran mondhatom hogy sportra kiválóan alkalmasak( a nagy része amit erre a használatra szánnak. De a kérdésedre válaszolva.
Borotva élesre képesek kiélezni, de az acél minősége, és készítési eljárása határozza meg az él tartósságát, így ez homály marad amíg meg nem jön, de a kép alapján(ha valóban a kardokról készült, ezzel nem lesz baj. hajtogatott eljárással készült. valódi hamonban nem vagyok biztos.
átszámítva 90000E ft a kard a mai árfolyammal plusszosan nézve (kb 249,6 Ft)
plussz a szálítási költséget nem tudom, de a véleményem az a végére hogy ennyi pénzért már itthon is tudsz venni használható kardot azonos paraméterekkel.(ha csak nem jobbat :D )
látogass el a fórumunkra (index fúrum szamurájkard, katana készítés) és ott talán még többet tudnak segíteni a szakik :D
Tisztelettel Musashi92
Ne legyél ilyen kishitű, háromegyede? Dehogy, 90% is lazán megvan.
Kínai kardokról pár dolgot érdemes tudni:
1. - pontosan azt kapsz amiért fizetsz. Olcsón veszel valamit tőlük, akkor vacak lesz. Ha drágán, akkor jó lesz.
2. - sok nagy kovácsműhely működik náluk, ezek világszerte exportálnak és a nagy nyugati boltokban megtalálhatóak. Náluk lehet számítani egy belőtt minőségi szintre, viszont a névtelen ebay-es eladóktól bármi jöhet.
3. - nagyon ügyesen tudnak fényképezni, így a hirdetésekben közzétett kép nem mindig tükrözi az igazságot.
Mindenesetre vágókardnak én ilyet nem vennék. Ennek egy oka van: az, hogy hajtogatott. A hajtogatás a mai modern acélok esetében kizárólag esztétikai eredménnyel jár. Ellenben megvan az a veszélye, hogy hajtogatás során kis légbuborékok képződnek, ami gyengíti a kard szerkezetét. Ehhez még hozzájön, hogy a hajtogatás nagyban növeli az árát is.
Ellenben vágásra én a technikailag legegyszerűbb, színacél kardot venném. Ezekből viszont (ha találok megfelelőt), akkor egy rétegelt lenne a választásom.
A differenciált edzés persze mindegyik variációban alap.
Mivel úgy tűnik nekem, hogy még nem vagy nagyon tájékozódott a témában, az lenne a legjobb, ha ezen az oldalon szétnéznél: [link] illetve az ott található forumon, review részleget végigolvasnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!