Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért vesztettem el az önbizal...

Miért vesztettem el az önbizalmamat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Két és fél éve lovagolok, és kb. két éve engedtek el futószárról.

Azután egyre-egyre fejlődtem, eljutottam a vágtáig is.

Egy jó háromnegyed éve kb. már vágtázni is tudtam (persze nem teljesen tudtam, mert még rengeteget kell fejlődnöm, csak már ennek a tanulásába is belekezdtem).

Nyáron ráültettek egy lóra, akibe azonnal beleszerettem.Szinte csak rajta ültem. Rajta nem igazán lovagoltak, nem volt "körbe-körbe menő" iskolaló.

Szeptember környékén eljutottunk oda, hogy vágtázzunk együtt. Először nem sikerült beugratni, de a második sarokban már igen. Nagyon boldog voltam. Így ment ez hetekig, eljutottam a "csúcspontra" (persze nem azt mondom, hogy tökéletesen ment minden), és nagyon jól teltek a lovaglóóráim.

A "visszafelé fejlődésem" lassan kezdődött.

Először csak nem tudtam beugratni a lovat. Köröztünk a pályán, de egyszerűen nem ment. Leültem tanügetésbe, adtam beugratósegítségeket, de nem voltam képes rá.

Minden egyes sikertelenség után egyre jobban tört bennem össze valami.

Két hét múlva félve ültem fel a lóra, és már az ügetőmunkánk sem volt megfelelő.

Az oktatóm átültetett a legkönnyebben kezelhető lóra.

Előző órán MÉG tudtam vele vágtázni, most már az sem megy.

Még ügetésben sem tudom tartani.

Ez azért ennyire durva, mert kb egy évvel ezelőtt elmentünk egy lovastanyára, és egy idegen lóra ültettek, és nagyon szépen tudtam vele menni, meg is dicsértek...

most meg azzal a lóval sem tudok menni, akit ismerek 2,5 éve.

Tudtok valamit mondani, hogyan tudnék magamban egy kicsit bízni? Mikor beugratnám a lovat, tutibiztos vagyok benne, hogy nem fog sikerülni, ezt szeretném kiküszöbölni...

Elnézést hogy ilyen hosszú lett.

2014. nov. 30. 21:04
 1/8 *Glissade* ***** válasza:

Nem tudom mi lehet a dolog hátterében, de nem biztos, hogy pályán kéne keresned az okokat.

Nem történt veled valami negativ mostanság, ami a padlóra küldte az önbizalmadat?

Esetleg sok kicsi dolog?

Vagy lehet rossz étkezés, vitamin hiány is az ok.

Vagy csak egyszerűen nincs kedved mostanság lovagolni...

2014. nov. 30. 21:22
 2/8 A kérdező kommentje:

Oktatóváltás miatt esetleg..bár most nagyon jó az oktatóm, szeretem is,meg volt egy nagyobb sikerélményem is a pacival, de utána egyre jobban nem ment...

Nem hiszem hogy nincs kedvem lovagolni, lovagláshoz mindig van kedvem.:)

2014. nov. 30. 21:58
 3/8 anonim ***** válasza:
lehet a lónak nincs kedve...
2014. dec. 1. 17:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Más-más lovakon ülök.
2014. dec. 2. 14:59
 5/8 kokodil válasza:

Ha oktatóval lovagolsz akkor az ő kötelessége, hogy beszélgessen veled erről, illetve, hogy visszaadja au önbizalmadat!

Én olyan feladatokat adnék neked, amiket BIZTOS, hogy sikerül megcsinálnod -> SIKERÉLMÉNY :)

Ilyen esetben ha én lennék az edződ fel is tennélek magam mögé egy lóra és irány terep! :)

2014. dec. 19. 15:05
 6/8 A kérdező kommentje:

Az előző oktatóm ki is vitt terepre, és utána sokkal jobban bíztam magamban.:)

De most nagyban megy a kivételezés másokkal, engem elhanyagolnak, és senki sem segít nekem abban, hogy jobban menjen a lovaglás. Valószínűleg oktatóváltás lesz.

2015. jan. 10. 11:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Az oktatóm nem foglalkozik velem, látja hogy nem megy, félreállít, hogy ne zavarjam a többieket és nem csinálhatok semmit.
2015. jan. 10. 11:14
 8/8 A kérdező kommentje:
És szerettem volna már vele beszélni, csak óra előtt bukkan fel és utána el is tűnik.
2015. jan. 10. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!