Futók, nektek nem fájnak az ízületeitek?
#1 vagyok
bemelegítés is számít
és ha lehet ne aszfalton fussál, az a legrosszabb, inkább erdőben vagy füves helyen.
ha lenne egy erős,edzéshez szokott,bejáratott,karbantartott izomzat,akkor erre hárulna a munka nagy része.
a rendszeres edzések miatt az ízületekben is jobb lenne az anyagcsere,erősebbek is lennének.
de mivel valószínűleg nincsenek,ezért a teljes futás okozta becsapódás a gyenge és edzetlen ízületeket terheli ezért fáj.
szóval a helyes sorrend jelen esetben az lenne ha felhoznád az izomzatot és az ízületi erőt guggolással,kitöréssel,vádli emeléssel és pár hónap múlva állnál neki futni,mellette nem elhanyagolva a guggoló edzéseket.
Nem vagyok egy puhány, évekig kézilabdáztam és vívtam, újabban teniszezni és kondizni járok, ami meg sem kottyan, ezek mellé akartam beiktatni egy kis kardiót.
A bemelegítés nálam 1-2 perc séta, lehet ez a baj.
Nem futsz te túl sokat véletlen? Kicsit fokozatosabban csináld.
Nekem is fáj, ha jelentősen többet futok mint amire fel vagyok készülve.
én is kezdő futó vagyok. szerencsére van nálunk futópálya, oda járok. első pár alkalommal én sem melegitettem be, csak kb 15 perc gyaloglással, annyi idő mig odaérek. aztán amint elkezdtem kocogni már a térdem alatt már huzodott is az izom. nem is birtam tovább ugy.
azota mindig bemelegitek, kb 5-7 perc a meleg szobáb, majd kisétálok, és még ott is nyujtok párat. szerencsére semmi gond azóta.
muszáj bemelegiteni, a focisták is és minden sportoló ezt csinálja. erre nagyon ráfázhatsz. meg kell nyujtani az izmokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!