Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan sportoljak, ha fájnak...

Hogyan sportoljak, ha fájnak tőle az ízületeim?

Figyelt kérdés

Mint valami 80 éves öregasszony, komolyan... Futás, aerobik, jóga, bármi, amit kipróbálok, mind megviseli az ízületeim, és járás során is fáj utána (főleg a csípőm). Egyedül az úszás az, ami nem gyilkolja le annyira, de azt csak heti egyszer tudom, kb 1 órára, szóval semmit nem ér, és én pedig szeretnék kicsit többet mozogni, mert igényem az lenne, de egyszerűen fáj. Hiába az előzetes bemelegítés, nyújtás, stb. Olyan szintű a probléma, hogy hosszabb és szenvedélyesebb szeretkezés után is (ahol azért a nemkistermetű barátomnak kell beférnie a combom közé) nagyon durván tud fájni, már szinte csak sántikálva megyek néha utána. Pedig csak 21 vagyok.

Valami ötletet? Mit tudok tenni, hogy kicsit kevésbé fájjon az ízület? Pénzem nincs, szóval ilyen gyógytorna meg masszázs meg tudjistenmi nem jöhet számításba. Házi praktikákat tudtok? Valamit, ami segíthet... Akármi.

Előre is köszönöm a segítséget!

21/l

2014. márc. 30. 22:35
 1/7 anonim ***** válasza:

kálcium, magnézium, megfelelő étkezés..

Családodban előfordult már ilyen?

2014. márc. 30. 22:38
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem tudok róla, mivel a testvérem az egyetlen, aki aktívan sportol, de ő semmi ehhez hasonló dologról nem beszélt. Sőt, amikor ezt megemlítettem neki, azt mondta, hogy biztos csak mert nem mozgok eleget. Hár persze, hogy nem, amikor fáj. Igyekszem különben egészségesen étkezni, bár annyira nem vagyok tudatos evő, ahhoz túlságosan szeretem a hasam.

Viszont ha számít, csípőficammal születtem (amit még babakoromban valahogy helyrehoztak elvileg), meg mindig kiugrálnak a helyükről a végtagjaim (térd és boka jellemzően). Azon is segíthet a magnézium meg a többi?

öszi a választ! :)

2014. márc. 30. 22:47
 3/7 anonim ***** válasza:

kiegészítőből vehetnél ízületvédőt.

edzésben abbahagyni az ugrálós,rázós fajtákat,de ezt abba is hagytad.

csináld az úszást és a fegyencedzést.

étrendben meg olvasgass a gyulladáscsökkentő táplálkozásról,nevezik paleonak is.

2014. márc. 30. 23:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Nincs lúdtalpad? Mert ha a lábadban valami nincs rendbe okozhat fájdalmat. Érdemes lenne ortopédiára elmenni kideríteni mi az oka.
2014. márc. 31. 12:12
 5/7 A kérdező kommentje:
nincs lúdtalpam, abszolút rendben van anatómiailag minden, csak lazák az ízületek. azért is ficamodik ki valamim szinte mindig, és gondolom ezért is fáj a mozgás. csak gondoltam, hátha tudtok segíteni, hogy mégse fájjon, és úgy tudjak néha futni meg satöbbi, mert elég kellemetlen érzés azért. tennék az egészségemért, a testem meg tiltakozik. hol logikus ez...?
2014. márc. 31. 14:46
 6/7 anonim ***** válasza:

A fájdalmat valamilyen szinten tűrni kell..nekem gerincsérvem van..vannak olyan napok mikor felkelni sem tudok.. ennek ellenére fegyenc edzést csinálom, lovaglok, hajtok, futok, túrázok, táncolok..

Kitartás..és elme..! :)

15l

2014. márc. 31. 21:25
 7/7 anonim válasza:
Szerintem most azonnal menj el Reumatológushoz, mert lehet, hogy ínhüvelygyulladásod, vagy bármi másod van. Akkor meg gyógytorna kell először.
2015. febr. 26. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!