Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Valaki megmagyarázni nekem...

Valaki megmagyarázni nekem azt a (sakk) lépést?

Figyelt kérdés

e4 c5

Hf3 d6

d4 cxd4

Hxd4 Hf6

Hc3 a6

Fg5 e6

Ezt az e6-ot nem értem. feltszem így akarja a vezérrel védeni a f6 Huszárját, de ha már lépett a gyaloggal, miért nem e5? Így egyúttal a fehér D4 huszárját is támadta volna és a centrumot is jobban birtokolja.

(lehet hogy butaságot kérdeztem, de csak pár napja kezdtem el újra komolyan sakkozni és be vagyok rozsdásodva. Na meg persze sose voltam egy FIDE mester. ^^)

2014. nov. 17. 22:02
 1/7 A kérdező kommentje:
Hf5 az egyetlen dolog ami az eszembe jut.
2014. nov. 17. 22:03
 2/7 anonim ***** válasza:
Sötét nem akarja, hogy a d5 mezője lyuk legyen. Ha e6-ot lépne, akkor világos bármely tisztje odaállhatna d5-re úgy, hogy nem lehet gyaloggal elkergetni. Például a c3 huszár.
2014. nov. 18. 16:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Illetve ha e5-öt lépne... (elgépeltem)
2014. nov. 18. 16:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Ja persze nem rögtön állna oda, először valóban biztonságba helyezni a megtámadott huszárt. Egyszerűen bármikor később világos használhatná azt a lyukat.
2014. nov. 18. 16:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem. Ilyen lyukakra eddig nem is figyeltem soha. Köszönöm a választ! :)
2014. nov. 18. 16:44
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

ez a szicíliai Najdorf-változatának legtipikusabb variácója, a linkelt oldalról megtudhatsz pár dolgot az álásodról, pontosan ugyanezek a lépések vannak ott :)

2015. jan. 15. 23:16
 7/7 anonim ***** válasza:

*variációja; *állásodról

bocsi, siettem

2015. jan. 15. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!