Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Az úszás jó alakformálásra (a...

Az úszás jó alakformálásra (a combomon és a hasamon van fölösleg)?

Figyelt kérdés

Szeretnék elkezdeni valami sportot ha lezajlottak a sulis vizsgáim és nem leszek minden este hulla fáradt. Minden engem érdeklő sportot átgondoltam és végül arra gondoltam hogy ez úgyis jót tenne a ferde gerincemnek. De megfelelő étkezéssel és mondjuk heti 2x 1 óra úszás használ?

Szerintem az étkezésemmel nincs semmi gond,változatos,sok a zöldség/gyümölcs,csirkehusi satöbbi,nem eszek sok édességet,kerülöm az üdítőket.

15/L

2010. jan. 27. 20:42
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

Igen, a gerincedre nagyon jó lenne az úszás! Viszont szerintem

ez így önmagában elég unalmas... valami mással kombináld, mondjuk menj el mellette heti 1X pilatesre, vagy vegyél egy DVD-t.

Egyébként az úszás szerintem nem a legjobb a fogyásra, mert csak vastagodsz tőle. (Az élsportolóknak is mekkora válluk van!)

Meg ha elkezdesz sportolni, hidd el 2X annyi energiád lesz, mint most!

2010. jan. 27. 20:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezekkel a tornákkal az a baj,hogy megunom őket,meg otthon nincs hely rá. Csomó más dolgot is elkezdenék pl.: hastánc,wing tsun,görkorizás,gördeszkázás,de ezeket nem fizetik a szüleim,úszni pedig ingyen tudnék járni.
2010. jan. 27. 20:55
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Ahogy a kolléga mondja. A gerincednek mindenképpen jó az úszás, alakformálásra meg fogyókúrára nem.
2010. jan. 27. 21:22
 4/8 anonim válasza:

igazság szerint, attól függ hogy szeretnéd formálni magad.

egy nagy tény van: bizony vállasodsz tőle, én a magam részéről fél év alatt heti 4x2 órával eresztettem olyan vállakat meg hátat hogy bizony néhány fiú elbújhatna mellettem, a bicepszemről nem is beszélve. (félre értés ne essék: imádom a mostani alakomat)

viszont természetesen hasról meg combról szépen megy le a felesleg.

és gerincre pedig a legjobb.

csak ajánlani tudom neked az úszást. a legjobb sport a világon ;)

2010. jan. 27. 21:41
 5/8 anonim válasza:

az úszás igen is jóóóóóó! a túlsúlyos emberek is mind az úszással kezdik. én 2 hónap alatt 5 kg fogytam vele úgy ,h mellette mindent eszek. tésztát, csokit...

én élvezem, a végén szaunázni is szoktam.

2010. jan. 27. 21:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az nem zavar ha megvállasodok/nő a bicepszem,úgyis fiús vagyok:D
2010. jan. 28. 14:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Az okosok maradjanak csendben.. Alakformálásra nem jó az úszás??? Ekkora baromságot. Én úszni szoktam, heti 3x-4x egy órát. Gyönyörű alakom van tőle. A vállaim sem hatalmasak... ahhoz többet kellene úszni. A fenekem sép feszes lett tőle, és kisebb. A combom is szépen feszesedett. Ússz nyugodtan. Meg szerinten nem unalmas sport...
2010. jan. 29. 14:14
 8/8 anonim válasza:

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Hogy lehet olyat leírni, hogy az úszástól vastagodsz? Azért mert az élsportolók nagyok? Te mikor leszel az? Ráadásul ezek az élsportolók jelentős szárazföldi edzést végeznek, azért vastagodnak meg.

Az úszás normális tempóban végezve remek alakformáló, ami annyit tesz, hogy a testednek bizonyos részére rak egy kis izmot. Rak egy kis izmot a fenékre (csak hogy kemény és kerek legyen), ad egy kis izmot a vállra (ezáltal keskenyebbé teszi a csípőt optikailag)és a hátnak a "gebeségét" helyrehozza.

Arra ügyelj, hogy akkor lesz tényleg alakformáló, ha dinamikusan végzed! A lötyögéstől (mint minden más sportnál) nem fogsz változni külalakra.

2014. febr. 11. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!