Mennyit nyomjak ki, hogy egy kicsit izmosabb legyek? Jó ez az edzés terv?
Sziasztok!
14 éves vagyok (fiú) és egy kicsit elkezdtem edzeni, hogy erősödjek.Kérdésem az, hogy jó edzés tervem van e, vagy inkább változtassak rajta? Mit javasoltok?
Szóval:
Tegnap előtt kezdtem el végre súlyt emelni, mert apám megtalálta a régi 2 kezes súlyzóját.:)
A rúd súlya 14 kg, és van hozzá 2*5kg-s súly.Egyenlőre csak a rudat emelgetem, mert szerintem hiába nyomom ki a 24kg-t kevesebbszer. Ha jól tom, akkor jobb az ha kevesebb súly, de töbször.Ugye?
Tegnap előtt 50-szer nyomtam ki lassan. Hogy azért az izmok dolgozzanak...
Tegnap 100-szor. Ma már 150-szer kinyomtam.És lehet, hogy még folyatom.:)
Ez mellé csinálok fekve láb emelést, hogy a has izmom is erősödjön.Ez a kinyomások fele.Szóval eddig 150-et csináltam.Persze ugyan ennyi felülést.
Szerintetek ez jó edzés terv? Nem nagy baj ha egyszer csak elkezdem kinyomni a súlyt, de előtte nem súlyzóztam ennyit? Mivel igazából csak most kezdtem el igazán. Vagy esetleg kevesebbet csináljak még?Vagy ennyire fokozatosan jó?
Előre is köszi mindenkinek a válaszokat.Remélem tudtok válaszolni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!