30 évesen érdemes még a capoeirát elkezdeni?
Főleg az olyan pörgősebb csoportoknál, mint a Muzenza,Topazio,CDO,GCB?
Recsegő térdekkel?
Vagy inkább mondjak le az ilyesmiről és keressek Angolás csoportot?
Vagy a capoeiráról is inkább mondjak le?
Mennyi időt emészt fel az mire valaki eljut odáig,hogy legalább játszani tudjon? Persze nem brazil tanár szinten.
Heti hány edzés? Nekem már talán több idő kell pihenni, mint egy 15 évesnek.
Kedves kérdező, kíváncsi lennék rá, végül hogy döntöttél? :)
(Én két és fél éve kezdtem, régóta tetszett ez a sport, ezért örültem, hogy a gyerekeimet is érdekelte, és hogy kicsi városkánkban működik egy csoport. Így hárman járunk, két fiam és én, férjemet nem tudtuk elcsábítani. Én közel 40 évesen kezdtem, állandó térdproblémákkal, amik azóta sem múltak el, s néha bizony nagyon fáj, de a capoeirában tényleg sok terhelést át tudok helyezni a kezeimre. A csoportunkban van egy 34 éves anyuka a két nagyobbik fiával, van 45 éves apuka, akinek a fia most abbahagyta, de ő maga továbbra is jár, az edzőnk felesége is csak pár éve kezdte, szintén 40 év feletti. Volt még komplett családunk, ahonnan az apuka maradt csak végül, de sajnos ők még nálunk is vidékebbre költöztek. :D Az edzőnk nagyon megértő, tisztában van vele, hogy a “szenior csapatból” kinek fáj a térde, válla, csuklója, ilyenkor az illető más vagy könnyített feladatot kaphat. Szóval részemről nem gondolnám, hogy a capoeira korfüggő, bárki bármikor elkezdheti, főleg, ha talál egy olyan jó kis csapatot, mint a miénk. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!