Trx enyhe gerincferdülés esetén? 16/L
Na jó akkor a viccet (karate, úszás) félretéve:
Specifikus hátizom-erősítő edzésre van szükséged, ami lehet:
- Pilates
- Gyógytorna (iratkozz be gyógytornászhoz, tanuld meg a gyakorlatait és csináld otthon)
- Kettlebell (az én gerincorvosom ezt ajánlotta)
- Fegyencedzés "hid" gyakorlata (saját tapasztalat, nagyon jó)
Valószínűleg a TRX is jó erre egyébként.
Standard táncokat írnék fel Számodra. Garantáltan megerősödnek a hátizmaid és minden egyéb gerincstabilizáló izomcsoport. Nem utolsó sorban kiváló tartásod lesz idővel.
Az úszás is remek, TRX-ről nem tudok érdemben nyilatkozni, de tánchoz jó kiegészítő edzés.
Mint korábbi hátfájós, aki jópár évet elszenvedett ezzel, mondom, hogy a gerinc melletti izmok IZMOK, amelyeket a többi izomhoz hasonlóan erősíteni kell, csak ezekhez speciális edzések kellenek. A karate, aikido, tánc ilyesmik nem jelentenek a gerinc melletti izmoknak akkora terhelést, ami érdemi változást eredményezne. Hagyományosan az úszást szokták javasolni, biztosan jó az is, ha van a hölgynek türelme és energiája heti 3x lemenni és 2-3 km-t úszni hátúszásban... (Én nagyon szeretek úszni, de legyünk őszinték, az úszás kevés embernek szüntette meg a gerincferdülését vagy porckorong-sérvét...)
Tehát önmagában az, hogy bizonyos mozgásokhoz egyenesen tartod magad (mint a karate, aikido, tánc stb.) még nem jelent a gerinc melletti izmoknak elég edzést ahhoz, hogy a helyzet javuljon.
Nem vagyok sem orvos, sem gyógytornász, viszont voltam hátfájós (nem kicsit), és... nekem a gyógytorna és a fegyencedzés segített. De a kettlebell, trx, pilates is jók lehetnek erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!